30. 04. 2018 - 12:47
ŠOK U LIVERPOOLU: Procurili detalji svađe dva prijatelja
907
Shares
ŠOK U LIVERPOOLU: Procurili detalji svađe dva prijatelja

ŠOK U LIVERPOOLU: Procurili detalji svađe dva prijatelja

30. 04. 2018 - 12:47
0
Shares

 Uoči uzvrata protiv Rome u polufinalu Lige prvaka nogometni klub Liverpool uzdrmao je skandal o kojem su detalji procurili u javnost

Glavni akter ove priče je srpski trener Željko Buvač s kojim se, kako pišu engleski mediji trener Liverpoola Jürgen Klopp gadno posvađao.

Navodno je došlo do verbalnog sukoba Buvača i Kloppa, a kako se doznaje srpski trener jako se naljutio što više nije uključen u donošenje taktičkih odluka. Navodno Buvač i Klopp neko vrijeme uopće ne razgovaraju i njihov odnos je bio toliko narušen da je jedan morao odstupiti. Ili bolje rečeno Buvač je odlučio napustiti klub i samim time Kloppa…

Kako doznaju novinari bliski klubu odnosi dvojice nekada velikih prijatelja – koji zajedno surađuju gotovo 20 godina – u zadnje vrijeme su jako loši i navode kako samouvjereni Nijemac Klopp uopće ne sluša više Buvača i ne prihvaća njegove taktičke savjete.

'Buvač više ne odlazi ni na sastanke na kojima se dogovara taktika, nije uključen u izbor momčadi te nema važnu ulogu niti na treninzima', procurilo je iz izvora bliskog klubu.

Poznato je kako su cijelo vrijeme odluke donosili zajednički pa stoga nije jasno što je razlog ovoj svađi i razlazu. Buvač je odlučio napustiti Liverpool i Kloppa s kojim surađuje još od 2001. godine (zajedno su surađivali u Mainzu i Borussiji Dortmund).

Ubrzo nakon što su detalji ovog skandala počeli curiti iz Liverpoola su poslali priopćenje u kojem između ostalog kažu 'kako će poštovati privatnost srpskog trenera' te navode 'kako Buvač i dalje ostaje u klubu, ali da više neće biti uključen u rad sa prvom momčadi do kraja sezone.'

Buvač - nekada igrač banjalučkog Borca koji je igrao sa Klopom u Mainzu gdje su postali najbolji prijatelji - zasad se nije oglasio o ovom slučaju što je i logično jer uoči uzvrata u Rimu, u borbi za finale Lige prvaka, momčadi i stožeru potreban je mir. Brane 5:2 iz prvog susreta, ali s druge strane jako dobro znaju kako je prošla Barcelona koja je u Rim stigla s pobjedom 4:1 da bi na koncu u rimskom spektaklu izgubila s 3:0 te tako ispala iz Lige prvaka.

Dodajmo kako je svim igračima priopćeno kako Buvač, koji je bio na klupi na utakmici protiv Stokea, ne leti za Rim. Njegova zaduženja će preuzeti drugi pomoćnik Peter Krawietz.

 

Učitaj još novosti