26. 04. 2018 - 17:37
Rafael Nadal šamara sve redom, Dimitrov od meč lopte...
907
Shares
Rafael Nadal šamara sve redom, Dimitrov od meč lopte protivnika došao do svoje dvije, a onda ponovo vadio živu glavu

ATP BARCELONA

Rafael Nadal šamara sve redom, Dimitrov od meč lopte protivnika došao do svoje dvije, a onda ponovo vadio živu glavu

26. 04. 2018 - 17:37
0
Shares

63. teniser svijeta Stefanos Tsitsipas pripredio je 'iznenađenje' izbacivanjem Alberta Ramosa rezultatom 2:0 u veoma dobrom meču. Albert Ramos kao 40. teniser svijeta prvi je došao do breaka u prvom setu i to u trećem gemu, ali do kraja seta izgubio je svoja dva servisa i tako je poražen rezultatom 4:6. Nije Albert Ramos imao nijednu break priliku nakon što je napravio break, a ista scena viđena je i u drugom setu kada Ramos gubi svoj servis u posljednjem servisu za tie-break, pa Tsitsipas osvaja svoj servis i tako upisuje pobjedu. 

Dimitrov kao drugi nositelj turnira i peti teniser na svijetu bio je veliki favorit protiv Maleka Jazirija, ali se morao mnogo namučiti i oznojiti da bi došao do pobjede i prolaska dalje. Jaziri koji je 88. na ATP listi u skoro tri sata dugom meču prvi je došao do prednosti i to od 4:2 u prvom setu, ali nije izdržao do kraja i sa dva izgubljena servisa izgubio je i set rezultatom 5:7. Ponovo je prvi poveo Jaziri i u drugom setu i to odmah u prvom gemu je napravio break, da bi u četvrtom gemu imao dosta problema i morao je spašavati tri break lopte. No ipak je izdržao do kraja i sa još jednim breakom u devetom gemu osvojio je set rezultatom 6:3. Treći set ista slika, prvi do breaka stiže Jaziri, a vodio je 4:1, no nakon toga opet se vraća Dimitrov i to na 4:4. Dimitrov je prilikom serviranja za tie-break dozvolio protivniku break/set/meč loptu, ali dobro je odservirao i izvukao se sa tri vezana poena. Tie-break donosi veliku borbu, ali ovaj put prednost nije dobio Jaziri i sve mu se što nije iskoristio obilo o glavu. Dimitrov je imao 6:4 i izgledalo je kako će hladno da završi posao, ali Jaziri veže tri poena i onda on ima novu meč loptu i to na svoj servis. Tek onda Dimitrov počinje da igra sjajan tenis i pravi dva mini breaka, sjajno servira i osvaja set rezultatom 10:8.

Carreno Busta i Mannarino odigrali su također fenomenalan meč. Favorit Busta kao peti nositelj turnira i jedanaesti teniser na svijetu imao je sve u svojim rukama, ali dozvolio je protivniku da totalno preokrene situaciju. 6:2 je Busta osvojio prvi set, a Mannarino nije imao nijednu break priliku. Jedanaesti nositelj turnira, Mannarino, vraća se u drugom setu i iskoristio je mali pad Buste koji je izgubio dva vezana servisa, a iako je između ta dva i Mannarino izgubio jedan nije to bilo dovoljno Busti da se izvuče i da ne izgubi set. Treći set očekivano donosi bolju igru Buste, a Mannarino je topovski udarao lopticu, no nije pogađao kao u drugom setu. 5:2 bila je prednost Buste i servirao je prilikom rezultata 5:3. No nije iskoristio tri meč lopte, a Mannarino koristi prvu break priliku i vraća se totalno u igru. Za 5:5 je Mannarino servirao veoma hladno kao da je početak meča, a odmah u narednom gemu pravi novi break i dolazi do nevjerovatnih 6:5 nakon 2:5. Servirao je za meč i imao je također tri meč lopte, ali ni on ne koristi meč lopte i tako protivnik nakon treće break prilike odvodi meč u tie-break u kojem je na 5:4 Mannarino imao dva servisa, ali nijedan nije iskoristio. Uspio je da se vrati na 6:6, ali to je bilo sve jer je izgubio naredna dva poena.

Rafael Nadal još jednom je dokazao da je apsolutni kralj šljake. Rezultatom 6:1 okončao je prvi set, a Garcia Lopez nije imao nikakve šanse jer nije imao nijednu break loptu, a izgubio je dva servisa. U drugom setu prvi teniser svijeta i prvi nositelj turnira malo se opustio kada je poveo sa 4:0, a to je Garcia iskoristio i vratio se na 4:3, ali nije imao servis za 4:4 i tako je Nadal sa 6:3 lagano pobijedio u ovom meču, te prošao dalje. 

Učitaj još novosti