26. 04. 2018 - 09:34
ČEKA NAS NEVIĐENI SPEKTAKL Wilder ponudio pravo bogatstvo za...
907
Shares
ČEKA NAS NEVIĐENI SPEKTAKL Wilder ponudio pravo bogatstvo za meč protiv Joshue: Nadam se da ćeš biti čovjek od riječi

DVA VELIKA ŠAMPIONA KONAČNO U RINGU

ČEKA NAS NEVIĐENI SPEKTAKL Wilder ponudio pravo bogatstvo za meč protiv Joshue: Nadam se da ćeš biti čovjek od riječi

26. 04. 2018 - 09:34
0
Shares

Anthony Joshua pobijedio je početkom ovog mjeseca Novozelanđanina Josepha Parkera u Cardiffu, odbranio je IBF, IBO i WBA titule te uzeo Parkerov WBO pojas. Sljedeći cilj je postati ultimativni gospodar pojaseva, fali mu još samo WBC naslov, a njega drži Amerikanac Deontay Wilder. Stoga je 32-godišnjak logična meta...

"Wilder, hajmo dragi. Idemooo! Dovedite mi ga u ring, nokautirat ću ga", poručio je Joshua još u ringu nakon sinoćnje pobjede jednoglasnom odlukom sudija. Prvi put u profi karijeri Joshua je boksao 12 rundi, dosad je sve svoje borbe, njih 20, završavao nokautom. Međutim, Parker se zaista pokazao kao pravi šampion. Deontay Wilder trebao je biti u Cardiffu, ali meč je odlučio pogledati na televiziji, kod kuće u Americi. Odmah je odgovorio Joshui i to preko društvenih mreža.

"Moja baka mi je rekla da ako nemam šta pametno za reći, bolje da šutim. Joshua, prihvatam borbu. Parkeru, glavu gore, opljačkan si", poručio je. Tako je zaista izvjesno da ćemo dobiti konačno borbu svih borbi, meč u kojem ćemo dobiti neprikosnovanog svjetskog prvaka, nositelja svih pojaseva. Može li Wilder srušiti Britanca nigerijskih korijena mogli bi saznati već ove godine...

deondewilder

Sada nam stiže vijest da je svjetski WBC šampion Deontay Wilder ponudio čak 50 miliona dolara za borbu protiv Anthonyja Joshue, šampiona u čijem se posjedu nalaze WBO, IBF i WBA pojasevi. Poručio je da očekuje da će Joshua biti čovjek od riječi". U međuvremenu je i Wilderov menadžer Shelly Finkel za ESPN potvrdio da ponuda postoji. Finkel je kazao i da ponuda ne uključuje klauzulu o revanšu te da bi međusobni meč bio prva naredna borba za oba boksera. Održao bi se nekad u periodu između septembra i decembra na lokaciji koju izabere Wilder.

Da bi po prvi put u historiji ujedinio najvažnije sve pojaseve, Joshui nedostaje onaj organizacije WBC. Taj pojas drži u 40 mečeva neporaženi Deontay Wilder. WBC je ona organizacija u kojoj je desetljećima drmao kontroverzni menadžer Don King koji je promovisao najlegendarnije borce poput Muhammada Alija, Joea Fraziera, Georgea Foremana, Mikea Tysona, Evandera Holyfielda i mnogih drugih. Također, to je organizacija za čiji se pojas 1998. godine borio Željko Mavrović u legendarnom obračunu s Lennoxom Lewisom.

joshua

Sada je sve na Joshui i njegovom timu menadžera. On je sam prozvao Wildera i pred cijelim svijetom najavio borbu tako da bi svako uzmicanje sad bilo shvaćeno kao strah od američkog boksača. Čak ni činjenica što bi Joshua uskoro trebao braniti trenutne titule u spomenutim organizacijama, ne mogu spriječiti spektakl kojeg svi čekaju.

''Mi smo spremni. Idemo to učiniti. Borba za ujedinjenje titula uvijek je imala prednost. Pretpostavljam da će se to dogoditi na Wembleyju. Mi želimo borbu, navijači je žele. Ništa više ne može spriječiti borbu'', poručio je ranije jedan od Wilderovih menadžera Shelly Finkel. Finkel je otkrio kako su pregovori počeli još u oktobru, no u međuvremenu su zapeli.

''Wilder je borac kojeg Anthony uistinu želi i mislim da ga želi ove godine. Joshua želi sve pojaseve'', riječi su Barryja Hearna iz Joshuina tima. Zadnju riječ dat će sam Joshua i njegov trener Rob McCracken.

joshuapojassgetty

''Predstavit ću dogovor Joshui, ali taj dogovor treba biti pravi. Ovdje se ne radi o Wilderu nego o nama. Sjest ćemo u narednim sedmicama i dogovoriti plan za ovu godinu.''

Neki stidljivo spominju i posrnulog bivšeg prvaka Tyson Furyja. Kralj Cigana pomno je pratio spektakl iz Velsa i nije bio baš oduševljen izdanjem prvaka protiv Parkera.

tyson-fury

''Joshua i Parker su dvije propalice. A. J. nije nikakva superzvijezda - ja sam taj. Mogao bih ga pobijediti u svojoj povratničkoj borbi. On nije dovoljno dobar ni da mi bude sparing partner. Sve ovo je bila hrpa sranja. Joshua je propalica koju bih nokautirao. Oba su imali katastrofalne izvedbe. A. J., molim te, nemoj se boriti s Wilderom jer će te teško nokautirati. Bolje prihvati mojih 50 miliona funti'', rekao je Fury početkom aprila. Sve je započelo tako što je još u ringu Joshua spomenuo i Furyja kao potencijalnog protivnika, a ovaj je odmah krenuo u rat riječima. Hoće li i do ovog spektakla doći vidjet ćemo s vremenom...

Učitaj još novosti