25. 04. 2018 - 22:13
Sparsi u posljednjim sekundama izborili play-off, Igosi pali u...
907
Shares
Sparsi u posljednjim sekundama izborili play-off, Igosi pali u Mostaru

BOSNA PORAŽENA U KAKNJU

Sparsi u posljednjim sekundama izborili play-off, Igosi pali u Mostaru

25. 04. 2018 - 22:13
0
Shares

Večeras su odigrani mečevi posljednjeg, 10. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine nakon čega smo saznali i učesnike play-offa. Prava drama viđena je u Sarajevu, gdje su Sparsi dočekali ekipu Širokog u direktnom okršaju za plasman među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini.

Domaći su u nevjerovatno uzbudljivoj završnici slavili protiv Širokog Brijega rezultatom 73:71 i to trojkom u posljednjim sekundama susreta koju je postigao Igor Josipović. Upravo je Josipović je s 18 poena predvodio domaći tim do pobjede, dok je s druge strane Ivan Karačić postigao jedan manje.

Ekipa Kaknja je odličnom igrom u posljednjoj četvrtini slomila otpor Bosne Royal koja je imala prednost od početka druge dionice, pa sve do samog finiša. Završeno je rezultatom 85:81. Milivoje Božović s 21, te Adi Zahiragić sa 17 poena predvodili su Kakanj do pobjede, dok je u redovima Bosne Joseph O'Brien postigao 23. 

Ništa manje drame nije bilo ni u duelu Zrinjskog i Igokee, a duel je završen rezultatom 78:75. Najefikasniji u Zrinjskom bili su Toure i Smajlagić sa po 18 poena, dok je za Igokeu 17 postigao Ljubičić.

Učitaj još novosti