25. 04. 2018 - 22:00
UJEDINJUJE MUSLIMANE ŠIROM SVIJETA Evo šta su mu Arapi...
907
Shares
UJEDINJUJE MUSLIMANE ŠIROM SVIJETA Evo šta su mu Arapi odlučili pokloniti u znak zahvalnosti

ZEMLJIŠTE U MEKKI

UJEDINJUJE MUSLIMANE ŠIROM SVIJETA Evo šta su mu Arapi odlučili pokloniti u znak zahvalnosti

25. 04. 2018 - 22:00
0
Shares

Opća pomama vlada za Mohamedom Salahom nakon utakmice karijere protiv Rome. U pobjedi rezultatom 5:2 zvijezda Liverpula je postigla dva i namjestila dva gola svog tima. Salah je ponos kompletnog arapskog svijeta, pa su mu u Saudijskoj Arabiji odlučili dodijeliti komad zemlje u Mekki, kao čestitku za izuzetne nastupe. Fahd el-Rovki, potpredsjednik općine Mekka, rekao je da će Mohamed Salah dobiti zemljište u Mekki zbog nadahnuća arapskog svijeta. On je objasnio da postoji nekoliko načina da se Salahu pokloni zemljište.

- Konačnu riječ dat će Salah, kao i saudijski sistem. Ako sistem bude dopuštao, njemu će pripasti komad zemlje. Druga mogućnost je da u Meki bude izgrađena džamija koja će nositi njegovo ime, rekao je Fahd el-Rovki za Sabq.org. Tokom utakmice interesantnu objavu na Twitteru je postavio izraelski ministar odbrane Avigdo Lieberman.

- Telefonirat ću šefu države da angažira Salaha u vojsku - kroz šalu je poručio Lieberman. Inače, tokom 2013. godine Salah je, tada kao igrač Bazela, odbio da se rukuje s fudbalerima Makabija iz Tel Aviva u preliminarnoj rundi Lige prvaka.

sadio-mane-roberto-firmino-mohamed-salah-emre-can-liverpool

Poslije utakmice je izjavio da je to uradio iz ogromnog pritiska koji je došao iz njegove zemlje te ga politika uopće ne zanima. Egipat je jedna od dvije arapske zemlje koja je potpisala mirovni sporazum s Izraelom, međutim, narod te zemlje ima i dalje neprijateljsko mišljenje o toj državi iz solidarnosti s Palestincima.

Teško je pronaći nekoga s lošim mišljenjem o Mohamed Salahu. Ne samo da je on nogometaš svjetske klase, već se čini kao istniski dobar momak. Svi navijači Liverpoola idolizirali su 25-godišnjaka zahvaljujući njegovim pothvatima u crvenom dresu ove sezone, međutim, također su se zaljubili u njegovu osobnost. Salah, koji se uvijek čini nasmijan, izbjegava kontraverze na i van igrališta.

Dobivate dojam da je to jedan od rijetkih pojedinaca koji nisu bili pod utjecajem slave i bogatstva koje dolazi od toga što je elitni nogometaš. Posljednjih je sedmica bio povezan sa nekoliko najvećih europskih klubova, uključujući i Real Madrid, ali Salah će biti svjestan činjenice da je Liverpool možda najbolje mjesto za razvoj i osvajanje titula tijekom nadolazećih sezona.

salah

Ko zna, mogao bi završiti tranutnu sezonu kao prvak Evrope. Čak i nakon što je inspirisao Liverpool na slavu u Ligi prvaka, ni to ga ne bi promijenilo kao osobu. Saznali smo za fantastičnu priču koja sažima Salaha, kao čovjeka. Prema Daily Mailu, mladi Salah je nekoć igrao u Aleksandriji, u svom rodnom Egiptu, kada je kuća njegove familije opljačkana. Lopov je uhvaćen danima kasnije, a Salahov otac je planirao podnijeti tužbu.

salah

Međutim, kada je Mo čuo što se dogodilo, zamolio je oca da to ne radi. Još više, Salah je tada dao lopovu nešto novca kako bi ustabilio svoj život i pomogao mu da pronađe posao. Kakav čovjek zaista! Ko bi ovo ikada uradio? Iz ove priče je jasno da je Salah zaista nevjerovatan čovjek. Sigurno neko od koga svi možemo naučiti. To su nevjerovatne priče poput ove koja će nas zasigurno oduševiti, pogotovo nakon što je i zvanično igrač godine u Premier ligi.

Učitaj još novosti