25. 04. 2018 - 16:33
Kralj šljake izdominirao i u Barceloni, sjajnom igrom...
907
Shares
Kralj šljake izdominirao i u Barceloni, sjajnom igrom pobijedio Carballes Baenu

ATP BARCELONA

Kralj šljake izdominirao i u Barceloni, sjajnom igrom pobijedio Carballes Baenu

25. 04. 2018 - 16:33
0
Shares

Šljaka je njegovo drugo ime to je odavno poznato. Na prošlo turniru Monte Carlu osvojio je rekordnu 11. titulu na jednom eventu, a glavni je favorit i za osvajanje Barcelone. Danas je Carballes Baena pružio dobar otpor, ali nije mogao da ugrozi Nadala i da mu uzme bar jedan set. Samim tim Rafael Nadal je upisao osmu pobjedu u nizu i to bez izgubljenog seta.

Prvi set počeo je ranim breakom Carballes Baene koji je poveo sa 2:0, ali kao da mu se stegla ruka i brzo je gubio sa 4:2. Do kraja seta nije bilo breakova i set je završio sa 6:4 u korist Nadala. Imao je Carballes Baena break priliku na 4:5, ali nije je iskoristio i sa tri vezana poena Nadal je uzeo prvi set. Drugi set je ipak donio dosta veću dramu, a Nadal je nakon brzog vodstva od 2:0 imao i 3:1, ali dopustio je da se protivnik odmah bar za kratko vrati u meč. No nije dugo izdržao Carballes Baena, pa je odmah izgubio svoj servis i naredna dva gema prošla su bez breakova i tako su donijela Rafi ipak lakši kraj nego što se to očekivalo početkom seta. Prvi teniser svijeta i prvi nositelj turnira u narednom kolu igrat će protiv Garcie-Lopeza koji je slavio protiv Nishikorija prvi put u karijeri, a pobjedu je upisao možda i zahvaljujući Nadalu koji je sa Nishikorijem igrao finale Monte Carla i iscrpio je već iscrpljenog Nishikorija.

Ranije danas pored ispadanja Đokovića, Domicin Thiem slavio je protiv Munara sa 7:6, 6:1. Kovalik je pobijedio Pellu sa 2:0 u setovima i to sa 6:3, 6:3. Dok je Dutra da Silva nakon vodstva od 1:0 u setovima ipak poražen od Alberta Ramosa rezultatom 1:2, po setovima bilo je 3:6, 6:3, 6:4. 

Učitaj još novosti