24. 04. 2018 - 18:29
Nekadašnji nogometaš Manchester Citya igrat će treći ligaški...
907
Shares
Nekadašnji nogometaš Manchester Citya igrat će treći ligaški rang u Engleskoj, a imat će platu 44.000 funti

JACK RODWELL

Nekadašnji nogometaš Manchester Citya igrat će treći ligaški rang u Engleskoj, a imat će platu 44.000 funti

24. 04. 2018 - 18:29
0
Shares

Sunderland već odavno ne može da uradi apsolutno ništa dobro, a dokaz su i totalno promašeni transferi, te ispadanje u Ligue 1 što je treći rang ligaškog nogometa u Engleskoj. Svi poznavaoci nogometa sjećaju se Sunderlanda koji je mogao da napravi velike probleme i tada najjačim ekipama, ali sada ne mogu nikome da urade apsolutno ništa. 

Jedan od velikih promašaja u Sunderlandu bio je Jack Rodwell. Doveden je kao veliko pojačanje, a samim tim dali su mu i ogromnu platu s obzirom na igranje u Championshipu, ali došao je iz Manchester Citya, pa određena napuhanosti ne čudi. Za Manchester City odigrao je 16 utakmica i postigao je dva gola, a ima tri nastupa za reprezentaciju Engleske. 

Rodwell je kao dvadesetrogodišnjak potpisao za Sunderland 2014. godine, a od tada je upisao svega 76 nastupa i to samo osam ove godine. Plata će mu biti smanjena za čak 40% s obzirom na to da su ispali u niži rang, ali njega to neće previše interesovati jer nakon smanjenja ima nevjerovatne 44.000 funti. 

Teško da će se sjetiti kako se igra nogomet, te kako je nekada igrao, ali još godinu dana će imati velika primanja igrao ili ne igrao. 

 


 

 



 

Učitaj još novosti