23. 04. 2018 - 21:55
NEZAPAMĆENA SITUACIJA Tifozi traže od svojih ljubimaca da...
907
Shares
NEZAPAMĆENA SITUACIJA Tifozi traže od svojih ljubimaca da puste Napoliju!

FIRENZA

NEZAPAMĆENA SITUACIJA Tifozi traže od svojih ljubimaca da puste Napoliju!

23. 04. 2018 - 21:55
0
Shares

Udinese se nalazi usred nezapamćene krize. Poraz kod kuće za vikend od Crotonea 1:2 bila je 11. uzastopna utakmica u ligi da nisu uspjeli doći do tri boda. Kriza se reflektirala na njihov položaj na tabeli pa ih sad od zone ispadanja, četiri kola do kraja, dijele samo četiri boda.

A užasne predstave i rezultati reflektirali su se i na raspoloženje njihovih pristaša. Pa je tako nakon ovog posljednjeg poraza došlo do protesta 300-tinjak najžešćih navijača pred stadionom, blokirali su izlaz sa Dacia Arene, a dvojica su se nekako uspjeli probiti i doći do svlačionica gdje su se sukobili s redarima. Jedan od redara izvukao je u cijeloj priči deblji kraj.

Sam protest, javljaju talijanski mediji, nije bio usmjeren prema treneru Massimu Oddu već prema vlasnicima kluba, porodici Pozzo.

A iz Firenze stižu također "navijačke" vijesti, ali drugačije prirode. Naime, Fiorentina za vikend igra s Napolijem kod kuće. Gosti su jučer dobili vodećeg Juventusa u Torinu i sad imaju samo bod manje od njega. Poznato je koliko se Fiorentinini i Juventusovi pristaše ne vole pa tako navijači viola traže od svojih igrača da puste Napoliju!? Sve kako bi Napolitanci ostali u utrci za titulu, a možda i preuzeli vrh poretka budući da je pred Juventusom teško gostovanje kod Intera u Milanu.

No, po tom pitanju Fiorentinini tifosi nisu jedinstveni. Dio njih ne želi ni čuti za puštanje Insigneu i društvu, prisjećajući se batina i povreda koje su primili od navijača Napolija u finalu Kupa u Rimu 2014. godine. Kako god, iz kluba su poručili da se oni bore za evropske pozicije i da u svakoj utakmici idu na pobjedu.

Učitaj još novosti