23. 04. 2018 - 18:43
OTKRIVENO Messi za svaki minut na terenu dobije cifru od koje...
907
Shares
OTKRIVENO Messi za svaki minut na terenu dobije cifru od koje će vas se zagarantovano zavrtjeti u glavi

FRANCE FOOTBALL

OTKRIVENO Messi za svaki minut na terenu dobije cifru od koje će vas se zagarantovano zavrtjeti u glavi

23. 04. 2018 - 18:43
0
Shares

Napadač Barcelone Lionel Messi sa 126 miliona eura ostvario je najveću zaradu od svih fudbalera na svijetu ove sezone prema istraživanju francuskog magazina "France Football". Argentinac je, uzimajući u obzir bruto zarade, premije i marketinške aktivnosti, stekao rekordan prihod ispred Cristiana Ronalda iz Real Madrida (94 miliona) i Neymara da Silve iz Paris Saint Germaina (81,5).

Bitno je naglasiti da je Barcin čarobnjak taj iznos dobio s platama u Barceloni, raznim bonusima i zaradama od reklama. Na osnovi tih brojki Mesi je za svaku minutu na terenu dobio 25.000 eura.

barcelona-messi-coutinho

Među petoricom najplaćenijih su još Gareth Bale iz Real Madrida (44) i štoper Barcelone Gerard Pique (29). Messi je, po tom parametru, nadmašio zvanično najboljeg fudbalera planete Ronalda koji je prošle sezone bio na vrhu liste sa 87,5 miliona eura.

mourinho

Kada je riječ o trenerima na vrhu je menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho sa 26 miliona, drugi je selektor Kine Marcello Lippi (23), a iza su još Atleticov Diego Simeone (22) i Realov Zinedine Zidane (21).

Inače, 2018. godina je godina iz snova za Cristiana Ronalda. Baš kada su ga svi već bili otpisali on se vratio i prekucao sve ono što je radio do sada, a kakav je samo pogodak postigao protiv Juventusa i tako začepio usta apsolutno svim kritičarima, a aplauz cijelog stadiona koji je bio na nogama rekao je i više nego dovoljno. Sada je Cristiano Ronaldo sve naplatio jer će potpisati novi ugovori dobiti više od 40% primanja nego što ima trenutno. 

ronaldo-i-sin

Portugalac će u narednu sezonu ući sa primanjima od 30.000.000 eura, a do sada je imao 21.000.000 eura. Neymar je trebao dobiti povećanje plate još nakon finala u Cardiffu, ali Perez nije ispunio svoje obećanje i sve je upućivalo na to da ne vjeruje da Ronaldo može da napravi nešto dobro u ovoj sezoni, no kako je Cristiano Ronaldo sve razuvjerio onda je Perez morao da klekne i da Ronaldu ispuni želju. Neymar je u međuvremenu dobio nevjerovatna primanja u PSG-u, Messi je vezan pupčanom vrpcom za Barcelonu i njegova primanja su također vanzemaljska, pa i ne čudi što najbolji nogometaš na svijetu želi bar približna primanja kao što imaju Messi i Neymar. 

neymar

Iz Real Madrida su nudili Ronaldu povišiću u vidu 9 miliona eura, ali kroz bonuse, pa je to Ronaldo sredinom decembra mjeseca odbio. Smatrao je kako je to omalovažavanje njegovih kvaliteta i onoga što radi u Real Madridu i tražio je da povišicu dobije kroz povećanje plate, a ne kroz bonuse koji zapravo ne bi bili ni sigurni jer bi zavisili od individualnih i klupskih uspjeha.

ronaldo1

15 golova postigao je Cristiano Ronaldo ove sezone, a 42 u čitavoj sezoni i upravo to, odnosno golovi u najvažnijim trenutcima, primorali su Pereza i Real Madrida da mu omoguće sve što traži. Tridesetrogodišnjak će na ovaj način produžiti i suradnju prema pisanju As-a, a ona će trajati do 2021. godine. Ronaldo kroz bonuse može da računa na dodatna dva miliona eura, a i pored njih opet će biti tek treći najplaćeniji nogometaš na svijetu. Podsjećamo Neymar ima 35 miliona neto, a Leo Messi 45 miliona neto primanja.

Učitaj još novosti