23. 04. 2018 - 13:33
Benoit Paire: Romantičar koji živi za tenis i na terenu pije...
907
Shares
Benoit Paire: Romantičar koji živi za tenis i na terenu pije Coca Colu

BARCELONA ATP

Benoit Paire: Romantičar koji živi za tenis i na terenu pije Coca Colu

23. 04. 2018 - 13:33
0
Shares

Gledali ste tenis, a niste gledali nijedan meč Benoit Pairea? Onda vjerujte mi niste gledali apsolutno ništa. Suvišno je trošiti riječi na jednog Rogera Federera, Rafaela Nadala i ostale koji spadaju u najbolje tenisere ikada, ali Benoit Paire, pa o njemu bi se moglo napisati deset knjiga i opet se ne bi sve obuhvatilo. Neko veliko vodstvo mu ne znači apsolutno ništa jer baš tad igra najlošiji tenis, a hajde da za primjer uzmemo ono nama najbliže i to današnje od 5:1 protiv Nicka Nicolasa Jarrya. 

Francuski teniser je danas u prvom kolu ATP Barcelone imao za protivnika već navedenog Nicolasa Jarrya i odigrao je odličan meč, ali kakav bi to bio meč Benoit Pairea ukoliko nema drame. Prvi set servirali su jedan prema drugom sa takvom lakoćom da je bilo divno za gledati, a bilo je i veoma lijepih reterna, no bez break prilika. Tie-break donio je nešto smirenijeg 47. tenisera svijeta koji ga uzima rezultatom 7:4 i to nakon treće set lopte. 

Drugi set donosi ponovo istu sliku na terenu, ali jedina razlika u odnosu na prvi set bila je ta što smo u četvrtom i petom gemu vidjeli po jednu break priliku. Breakova nije bilo jer break lopte nisu iskorištene, pa se ponovo igrao tie-break. Baš kao što je u prvom Paire imao prednost od 4:0, tako je u ovom Jarry imao 4:0, a slavio je na kraju sa 7:3. Naravno Paire ne bi bio Paire da nije uzeo tri poena u nizu kada je gubio 0:4, ali opet baš taj Paire gubi tri naredna i to nakon 3:4 dva na svoj servis. Ta nezainteresovanost na terenu zbog koje ga zapravo mnogi i vole daje mu veoma slab procenat ubačenog prvog servisa, ali kada ga 'ubode' onda gubi tek svaki četvrti poen, ako gledamo statistiku današnjeg meča.

Već nakon osvajanja prvog seta Benoit Paire je počeo da se poigrava, a kada je raspoložen radi to sjajno. 



Nakon što je teniser iz Čilea osvojio drugi set prešli smo u treći, a tu nastaje prava drama koju najbolje režira Benoit Paire. Dva breaka u prva dva gema i rezultat 1:1 bili su početak kraja za Jarrya jer Benoit Paire pravi seriju od pet gemova i dolazi na korak od prolaska u naredno kolo. Do 4:1 i 40:15 Paire je izgubio svega šest poena, a onda već mini drama, ali na njegovu sreću bez break prilika iako je tek četvrtu gem loptu iskoristio. 5:1 i reklo bi se kraj, ali Paire se počinje 'vući' po terenu i počinje da priča, priča i priča kao i uvijek. 5:2, 5:3, pa meč lopta za Pairea koju nije iskoristio... Moram priznati da nije imao sreće kod ove meč lopte jer je loptica bila van terena toliko da je jedva bilo vidljivo i za sudiju, a Jarry je čak pokušao da udari lopticu na mreži, pa pošto nije uspio Paire je morao da se bori dalje, a do ovog gema nije mogao i Jarry je ponovo bio u igri sa 4:5. Šta tek onda reći za deseti gem u ovom meču kada Benoit Paire igra kao da je tek došao do 5:1 i kao da servira nakon toga. Stiže sve, pogađa sve i pogađa prve servise, pa tako dolazi sa nulom do osvajanja desetog gema, seta i meča. 

dbtz8n-w0aak-cc

Benoit Paire će u narednom kolu igrati protiv Carrena-Buste koji je peti nositelj turnira. Mnogi su se na društvenim mrežama pitali zašto je Nicolas Jarry favorit protiv umjetnika Benoit Pairea, ali francuzu sve zavisi od raspoloženja i da li je favorit ili nije, to ne znači apsolutno ništa. Nedavno je Paire pobijedio Novaka Đokovića. Svi znamo u kakvom je stanju Novak Đoković, ali kako je samo igrao Benoit Paire u tom meču, pa to se može samo koristiti kao pokazivanje djeci koja tek počinju da igraju tenis. Interesantna je izjava Mikea Tysona koji je 'učio' o tenisu nakon što mu je kćerka počela da igra, a rekao je kako nikada nije vidio u životu da neko hoda po terenu i tako stiže sve i udara lopticu sa 'pola' snage, a ona ide veoma brzo. 

Kroz karijeru dvadesetosmogodišnjak je dolazio i do osamnaestog mjesta na ATP listi, a bilo je to 2016. godine. Karijeru je počeo još 2007. godine i zaradio je preko pet miliona eura.



Nakon što je pobijedio nekadašnjeg prvog tenisera svijeta izgubio je naredna tri meča i to od Filipa Krajinovića u Miamiju, zatim od Gillesa Simona u Marrakechu nakon tri seta i od Feliciana Lopeza u Monte Carlu, a tu se desila jedna od mnogobrojnih scena kada je on u pitanju. Dječak koji drži 'kišobran' stajao je pored Pairea i naravno trebao je da ga malo zaštiti od sunca, ali nije to ispalo baš najbolje. Publika se nasmijala na sve i dali su veliki aplauz Paireu koji se ponio gospodski. Kako je to izgledalo pogledajte u videu ispod. 




 

Učitaj još novosti