22. 04. 2018 - 16:35
Rekordna 11. titula Rafaela Nadala u Monte Carlu
907
Shares
Rekordna 11. titula Rafaela Nadala u Monte Carlu

MASTERS MONACO

Rekordna 11. titula Rafaela Nadala u Monte Carlu

22. 04. 2018 - 16:35
0
Shares

Vrlo je jednostavno Rafael Nadal nema konkurencije kada je u pitanju šljaka, a danas je upisao svoju rekordnu jedanaestu pobjedu u Monte Carlu na prvom Mastersu serije 1000 koji se igra na zemljanoj podlozi. Nadal je u finalu za protivnika imao Keija Nishikorija koji je pružio solidan otpor s obzirom na sve što mu se dešavalo u proteklom periodu, ali i s obzirom na to šta radi kralj šljake na svojoj omiljenoj podlozi.

Prvi teniser svijeta i naravno prvi nositelj na ovom turniru prvi je izgubio svoj servis i to u trećem gemu, a u drugom je uz mnogo muke Nishikori sačuvao svoj servis. No nakon trećeg gema i breaka Nishikori dalje nije mogao da uradi ništa jer je veliki Rafa sve preuzeo u svoje ruke. Četiri gema je Rafa osvojio u nizu i to poprilično lako, a onda su oba tenisera uzela svoje servise i tako je Nadal došao do 6:3 u prvom setu i velikog vodstva. 

36. teniser svijeta u drugom setu jednostavno nije bio dostojan protivnik, a nakon prvog gema i prve break lopte koju Rafa nije iskoristio ipak je napravio seriju od pet gemova i tako stigao do sigurnog vodstva od 5:1. Baš kao i u prvom setu pred sami kraj oba tenisera osvajaju svoje servise i tako Rafa završava posao i obara još jedan rekord. 

Interesantno je da je Nadal prvih osam međusobnih mečeva slavio protiv Nishikorija, ali su posljednja četiri meča imali omjer 2-2, no sada je Rafa ipak dokazao da su to samo bili loši dani. Bez izgubljenog seta Rafa je došao do osvajanja titule, a već sedam mečeva u nizu nije izgubio nijedan set.

Učitaj još novosti