22. 04. 2018 - 13:20
Pravdu na utakmici Lige prvaka između Liverpoola i Rome dijeli...
907
Shares
Pravdu na utakmici Lige prvaka između Liverpoola i Rome dijeli sudija iz Njemačke

POLUFINALE LP

Pravdu na utakmici Lige prvaka između Liverpoola i Rome dijeli sudija iz Njemačke

22. 04. 2018 - 13:20
0
Shares

Njemački sudija Felix Brych zvanično će dijeliti pravdu na polufinalnoj utakmici između Liverpoola i Rome koja će se igrati na Anfieldu u Utorak navečer sa početkom u još uvijek standardnom terminu od 20:45h. Kažemo još uvijek standardnom zato što naredna sezona donosi velike promjene u Ligi prvaka, a omiljene klubove nećemo više gledati u već svima dobro poznatom terminu. Sve naravno radi sponzora, novca i tv prava. 

Felix Brych pridružit će se Mark Borschu i Stefan Luppu koji su sudili utakmice Liverpoola protiv Seville na Sanchez Pizjuanu kada je Liverpool igrao 3:3 i onu drugu utakmicu kada je Liverpool impresivnom pobjedom slavio protiv Manchester Citya sa 3:0.

Njemački sudija nije stidan kada je u pitanju pokazivanje kartona i to kako žutih, tako i crvenih. Na šest utakmica Lige prvaka ove sezone pokazao je 31 žuti karton i dva crvena što nam daje visoke procente na obe strane, a u svakoj trećoj utakmici pokazuje već spomenuti crveni karton. U pitanju je polufinale i ogroman ulog za obe ekipe. Roma ispisuje historiju, a Liverpool se konačna vraća gdje rekli bismo pripada. Samim tim očekuje nas sigurno sjajna utakmica, a mi se nadamo da će naš Edin Džeko još jednom da briljira i da izbaci Mohameda Salaha i ekipu, pa tako zakaže duel sa Real Madridom ili Bayernom. Interesantno je da su zapravo obe ekipe svojevremeno bile zainteresovane za usluge našeg najboljeg strijelca, a Bayern Munchen je čak i ove sezone htio da ga dovede, ali kao zamjenu za Lewandowskog što nije dolazilo u obzir. 

 

Učitaj još novosti