21. 04. 2018 - 20:16
United preko Tottenhama do finala, preokretom do rekorda
907
Shares
United preko Tottenhama do finala, preokretom do rekorda

FA KUP

United preko Tottenhama do finala, preokretom do rekorda

21. 04. 2018 - 20:16
0
Shares
Manchester United izborio je finale FA kupa i dao si šansu za barem jedan trofej u sezoni. U polufinalu na Wembleyu, momčad Josea Mourinha svladala je Tottenham 2:1 preokretom. Prvo su Spursi u vodstvo došli preko Dele Allija, da bi crveni vragovi zahvaljujući Alexisu Sanchezu i Anderu Herreri došli do pobjede.
 
Unitedu je ovo ukupno 29. finale nekog domaćeg kup natjecanja, čime je postao rekorder. Devet su puta igrali finale Liga kupa, a ovo će im biti 20. nastup u završnoj utakmici FA kupa!
 
Tottenham je u 11. minuti iz prve prave prilike na utakmici došao do vodstva. Dugom loptom Sanchez je uposlio Eriksena na desnoj strani, a Danac je sjajnim ubačajem pronašao Allija na drugoj stativi koji bez problema posprema loptu u mrežu. Danski je reprezentativac u posljednjih šest utakmica u sklopu FA kupa sudjelovao u 10 golova Tottenhama (tri gola i sedam asistencija). 
 
Pochettinova momčad je i nakon vodećeg pogotka nastavila pritiskati pa je već dvije minute kasnije mogla povećati vodstvo, no Kane je nekoliko centimetara bio prekratak nakon ubačaja Sona. Unitedovi braniči stajali su relativno daleko od Kanea, koji je u 18. minuti ostavio odličnu povratnu loptu za Eriksena, koji nije dobro zahvatio loptu i njegov je udarac prošao pored lijeve stative.
 
Do gola iz prve prilike došli su i crveni vragovi. Dembele je bespotrebno komplicirao uz aut liniju, Pogba mu je oduzeo loptu i sjajno ubacio u sredinu, gdje je na pravom mjestu bio Alexis Sanchez, koji je zabio svoj osmi gol u osam utakmica koje je igrao na Wembleyju. Obje su momčadi pred kraj prvog poluvremena mogle doći do drugog gola, ali su Vorm i stativa zaustavili pokušaje Pogbe odnosno Diera.
 
Na otvaranju drugog poluvremena, tanije u 55. minuti, Herrera je uputio odličnu povratnu loptu na koju je natrčao Lingard, ali engleski reprezentativac nije dobro zahvatio loptu. Minutu kasnije, Tottenham je bio blizu da zabije identičan gol kojim je momčad iz Londona došla do vodstva. Eriksen je ponovno ubacio na drugu stativu, ali je ovog puta Alli zakasnio. 
 
U 62. minuti Manchester je došao do potpunog preokreta. Lukaku je dobio zračni dvoboj i u kombinaciji sa Sanchezom pripremio loptu za Herreru koji je s ruba kaznenog prostora silovito zatresao mrežu. Dvije minute kasnije, Lukaku je uspio savladati Vertonghena, no njegov udarac prolazi pored desne stative. Belgijski je reprezentativac u 73. minuti ponovno pucao iz dobre pozicije, ali ravno u golmana Vorma. 
 
U sudijskoj nadoknadi, Rashford je imao jednu obećavajuću kontru, ali je Dyer uspio uklizati i spriječiti napadača Uniteda da razriješi utakmicu prije posljednjeg sučeva zvižduka. 
Sutra u drugom polufinalu igraju Chelsea i Southampton, a finale je na rasporedu 19. maja, također na Wembleyu.
Učitaj još novosti