21. 04. 2018 - 16:40
LIGA PRVAKA SVE BLIŽE Visoka pobjeda Rome bez Edina Džeke,...
907
Shares
LIGA PRVAKA SVE BLIŽE Visoka pobjeda Rome bez Edina Džeke, Patrick Schick konačno pogodio

SERIE A

LIGA PRVAKA SVE BLIŽE Visoka pobjeda Rome bez Edina Džeke, Patrick Schick konačno pogodio

21. 04. 2018 - 16:40
0
Shares

Roma je danas igrala u gostima protiv SPAL-a i očekivano su došli do pobjede. SPAL se nalazi odmah iznad crte i ovaj poraz mogao bi ih gurnuti u zonu ispadanja, dok Roma polako, ali sigurno ide u Ligu prvaka naredne sezone. Konačan rezultat utakmice bio je 0:3.

Autogolom Vicarija Roma je od 33. minute imala vodstvo, a to je bio konačan rezultat prvog poluvremena. Roma je u prvom poluvremenu imala apsolutno sve, ali do novog gola nisu mogli. SPAL je imao samo jedan šut prema golu koji nije išao u okvir. Drugo poluvrijeme SPAL je pokušavao, ali čim su počeli da pokušavaju nisu mogli da igraju odbranu, a to ih je koštalo primanja još dva gola. 

Prvo je Nainggolan u 52. minuti pogodio za 0:2 tako što je dočekao loptu na desnoj ivici šesnaesterca i sjajno šutirao po podu u kontra ugao. Konačnih 0:3 postavio Schick u svom osamnaestom nastupu u Seriji A, a ovo mu je bio prvi pogodak. Konačno je dobio ono što mu je silno trebalo za samopouzdanje jer svi znaju o kakvom se talentu radi.

Crotone koji je u zoni ispadanja ima sada samo bod manje od SPAL-a koji je imao pet neriješenih utakmica u nizu, a sada bi nakon poraza mogli da siđu stepenicu niže. Crotone igra protiv Udinesea koji je daleko iznad njih, ali Udinese ne zna za pobjedu već 11 utakmica i Crotone vjerovatno ima najbolju priliku da počne bježati iz zone ispadanja. Roma sa 67 bodova ostaje treća na tabeli, a sada Lazio i Inter imaju tri, odnosno četiri boda manje. Sigurno je da će se voditi velika borba za Ligu prvaka jer samo dva od tri navedena kluba mogu u grupnu fazu Lige prvaka.

Naš Edin Džeko nije dobio priliku za igru, a nije ni bilo potrebe da ga trener ubacuje u igru jer je Roma imala sve u svojim nogama.
 

 

Učitaj još novosti