21. 04. 2018 - 15:19
Liverpool na samom kraju ostao bez tri boda na gostovanju kod...
907
Shares
Liverpool na samom kraju ostao bez tri boda na gostovanju kod fenjeraša, a imali su dva gola prednosti

PREMIER LIGA

Liverpool na samom kraju ostao bez tri boda na gostovanju kod fenjeraša, a imali su dva gola prednosti

21. 04. 2018 - 15:19
0
Shares

Liverpool je danas definitivno zakoplikovao borbu za Ligu prvaka i to maksimalno. Izgledalo je kako Chelsea nema aposlutno nikakve šanse da se domogne Lige prvaka, ali u narednu utakmicu igraju protiv Swansea koji je odmah iznad zone ispadanja, dok Tottenham ima nezgodno gostovanje kod Watforda, pa bi se sve maksimalno moglo zakomplikovati. Liverpool bi u slučaju pobjede Chelseaja imao pet bodova više, a Tottenham sada ima pet, ali u slučaju kiksa bi se sasvim sigurno tresli do kraja sezone. 

Danas je Liverpool imao tri boda u svojim nogama, a brzo su poveli preko Ingsa koji je nekada mnogo obećavao, pogodio je danas Ings u četvrtoj minuti utakmice nakon kornera. Do drugog gola čekalo se sve do 72. minute kada Mohamed Salah postiže svoj 31. pogodak ove sezone. Izgledalo je da je ovo kraj za WBA. Ušli su prije drugog gola Firmino i Oxlade-Chamberlain u ekipi Liverpoola i teško da su se i sami nečemu nadali. 

No u 79. minut Livermoore vraća nadu domaćoj ekipi da bi mogli bar do boda, a do njega su i došli pred sami kraj utakmice golom Rondona iz 88. minute utakmice. Sjajna završnica West Broma koji uvjerljivo drži posljednje mjesto na tabeli sa trenutnih 25 bodova što je osam manje od Swansea koji je iznad crte, ali Swansea ima dvije utakmice manje od njih...

 

 

Učitaj još novosti