19. 04. 2018 - 22:38
Fantastični navijači nisu pomogli Panathinaikosu da pobijedi...
907
Shares
Fantastični navijači nisu pomogli Panathinaikosu da pobijedi drugi put za redom Real Madrid

EUROLEAGUE

Fantastični navijači nisu pomogli Panathinaikosu da pobijedi drugi put za redom Real Madrid

19. 04. 2018 - 22:38
0
Shares

Fenomenalna atmosfera vladala je večeras na utakmici Panathinaikosa i Real Madrida, ali to nije pomoglo domaćoj ekipi. Vodili su 1:0 u seriji i može se reći imali sve u svojim rukama, ali Real Madrid je za razliku od katastrofalne prošle utakmice večeras pružio fenomenalnu partiju i vratio stvari na početak.

Krenuo je Panathinaikos odlično, pa su nakon prve dionice imali plus pet, a rezultat je bio 21:16. U jednom trenutku su imali i plus osam, ali su pali u igru, pa je Real Madrid u drugoj dionici povremeno prelazio u vodstvo koje nije bilo veliko. No na kraju poluvremena rezultat je ipak bio u korist Panathinaikosa 40:36. Sve je upućivalo na to da će doći do druge pobjede, teže nego prošli put, ali da će ipak doći do nje. No Real Madrid je imao posljednju riječ. Fenomenalno su gosti odigrali treću četvrtinu i sa 21:32 su preuzeli vodstvo koje su održavali do kraja utakmice i sa rezultatom 82:89 su stigli do ogromne pobjede. 

Felipe Reyes je ubacio 18 poena u ekipi Real Madrida, dok je Jaycee Caroll dodao 17. Luka Dončić je ubacio 8. Mike James u ekipi Panathinaikosa nije mogao sam sa 20 poena, jedini koji ga je solidno pratio bio je Nick Calathes sa 12 poena, te Adreian Payne sa 13.

Real Madrid će pred domaćim navijačima imati sjajnu priliku da spusti Panathinaikos na zemlju. Nakon prve utakmice to niko nije mogao očekivati, ali Real je Real.

Učitaj još novosti