19. 04. 2018 - 12:56
ITALIJANI OTKRILI Džeko poludio na sebičnog saigrača, sukob...
907
Shares
ITALIJANI OTKRILI Džeko poludio na sebičnog saigrača, sukob spriječili Kolarov i veznjak

SERIE A

ITALIJANI OTKRILI Džeko poludio na sebičnog saigrača, sukob spriječili Kolarov i veznjak

19. 04. 2018 - 12:56
0
Shares

Roma je jučer teže od očekivanog dobila Genou 2:1 i ostala na pozicijama koje joj garantuju plasman u Ligu prvaka za narednu sezonu. Naš kapiten Edin Džeko odigrao je cijeli susret i nije se uspio upisati u strijelce. Međutim, svoju mrežu nespretno je zatresao Ervin Zukanović i olakšao bivšem klubu put do pobjede.

Alessandro Florenzi jedan je od glavnih krivaca zašto Dijamant sinoć nije pogodio mrežu gostiju. Desno krilo Rome sjajno se ubacio iza odbrane gostiju i sjurio se ka golmanu, ali nije imao čistu situaciju jer je čuvar mreže Genoe dobro izašao i zatvorio ugao, no mogao je dodati usamljenom Edinu Džeki koji se priključivao.

Međutim, odabrao je pucati iz dosta teške situacije, lopta se odbila ravno pred Džeki, ali defanzivac Genoe uklizao mu je u posljednjem trenutku i spriječio gol. Bh.reprezentativac poludio je na svog saigrača zbog sebičnosti po završetku akcije, a i s pravom jer je bio potpuno sam te potpuno sam pred golom.

Dijamant je nakon ovoga bio bijesan na saigrača, a srdžba ga nije popustila i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. "Gazzetta dello Sport" piše da su ključnu ulogu u toj situaciji odigrali Kolarov i Strootman koji su uspjeli umiriti Edina. Navodno se naš kapiten želio obračunati sa sebičnim saigračem. Sigurno je da ovakve scene nisu željeli na "Olimpicu", pogotovo uoči meča s Liverpoolom na "Anfieldu", gdje će Vučica loviti polufinale Lige prvaka.

Italijanski mediji napominju da je Džeko bio vidno ljutit i na saigrača u napadu Patika Schicka kojeg je dobro uposlio pred kraj meča, ali ovaj je očajno primio loptu i lijepa prilik je otišla u nepovrat.

Učitaj još novosti