18. 04. 2018 - 18:00
SVAKI BOSANAC JE SAD PONOSAN Nurkić oduševio bh. javnost: Evo...
907
Shares
SVAKI BOSANAC JE SAD PONOSAN Nurkić oduševio bh. javnost: Evo u kakvim patikama je sinoć zaigrao

PRISJETIO SE HRABRIH ŠEHIDA

SVAKI BOSANAC JE SAD PONOSAN Nurkić oduševio bh. javnost: Evo u kakvim patikama je sinoć zaigrao

18. 04. 2018 - 18:00
0
Shares

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić iskristalisao se u jednog od najboljih centara u NBA. Sjajni košarkaš Portlanda još jednom je oduševio javnost u Bosni i Hercegovini budući da je iskoristio novu priliku da ponosno pokaže odakle zapravo dolazi.

Tako se na sinoćnjoj utakmici NBA play-offa između njegovih Blazersa i New Orleans Pelicansa pojavio u patikama gdje se isticao žuti ljiljan,ali i imena devet bh. heroja koji su život dali za našu domovinu. Tako Nurkićeve patike krase imena Izeta Nanića, Mehdina Hodžića, Midhata Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta Zajke, Envera Šehovića, Adila Bešića, Nesiba Malkića i Safeta Hadžića. Ovaj Jukin gest izazvao je lavinu pozitivnih komentara na društvenim mrežama, kao i na njegovoj zvaničnoj Facebook stranici.

patike-nurk

Inače, patike je specijalno za bh. centra dizajnirala kompanija Kickstradomis. Nurkić je jedan od rijetkih sportista koji uvijek ponosno ističe da je iz Bosne i Hercegovine, te je nedavno njegove patike krasio i cvijet Srebrenice kao simbol genocida počinjenog nad Bošnjacima u julu 1995.

Juka je sinoć postigao 13 poena i imao je tri skoka u drugom porazu od Pelicansa, a na terenu je proveo samo 15 minuta jer je zbog povrede morao napustiti igru.

Učitaj još novosti