18. 04. 2018 - 08:41
Portland i drugi put poražen od New Orleansa uz solidnog...
907
Shares
Portland i drugi put poražen od New Orleansa uz solidnog Nurkića, Boston i Toronto stigli do drugih pobjeda

NBA

Portland i drugi put poražen od New Orleansa uz solidnog Nurkića, Boston i Toronto stigli do drugih pobjeda

18. 04. 2018 - 08:41
0
Shares

Sve tri momčadi koje su slavile u prvoj utakmici uradile su isto i sinoć, pa je tako Toronto slavio sa 130:119 protiv Washington Wizardsa, Boston je sa 120:106 savladao Milwaukee Buckse, dok je momčad Portland Trail Blazersa izgubila od New Orleans Pelicansa rezultatom 102:111.

Toronto je još prvoj četvrtini napravio ogromnu prednost od 17 poena i tako su odmah pokazali ko će na kraju doći do pobjede. U prvoj četvrtini ubacili su čak 44 poena. Druga četvrtina donijela je nešto slabiji ritam, a domaći Toronto je i ovdje imao minimalnu prednost na kraju. Konačan rezultat prvog poluvremena bio je 76:58. 
 



Nakon poluvremena Washington Wizardsi počinju igrati bolju košarku i pokazuju zube Torontu, pa osvajaju treći dionicu igre sa osam razlike i to rezultatom 24:32. No u trećoj dionici opet nisu mogli ništa više od toga da budu ravnopravni, pa su minimalno izgubili i ovu dionicu i tako su na kraju stigli do poraza, a Toronto do velike prednost od 2:0.

Najbolji igrač večeras je bio DeRozan iz Toronta koji je nosio ekipu sa 37 poena 4 asistencije i 5 skokova, Valanciunas i Miles su dodali 19, odnosno 18 poena s tim da je Valanciunas dodao 14 skokova. U Washingtonu Wall je ubacio 29 poena, a imao je 9 asistencija i 4 skoka, dok mu je najbliži bio Scott sa 20 poena, 1 asistencijom i 4 skoka.

Boston je baš kao i Toronto već u prvoj dionici napravio lijepu prednost, a ona je iznosila 11 poena, dok je u drugoj Milwaukee pokazao nešto bolju igru, pa su smanjili prednost domaćina na devet razlike do poluvremena. Rezultati po četvrtinama bili su 33:22, 27:29. 
 



Treća četvrtina donijela nam je ponovo bolji Boston koji odlazi na plus petnaest na kraju četvrtine, a do kraja su igrali u istom ritmu kao i gosti i nisu dopustili da naprave preokret iako je Milwaukee osvojio četvrtu četvrtinu sa 30:31.

Najbolji igrač u ekipi Bostona bio je Brown sa 30 poena, 1 asistencijom i 5 skokova, dok su mu se priključili Rozier sa 23 i Morris sa 18 poena. Najefikasniji igrač na utakmici uz Browna bio je Milwaukeeov Antetokounmpo sa također 30 poena, 8 asistencija i 9 skokova, a Middleton mu je bio najveća podrška sa 25 ubačenih koševa kojima je dodao 1 asistenciju i četiri skoka.

Jaylen Brown je interesantno najmađi igrač u historiji Bostona koji je u Playoffu postigao 30+ poena, a uradio je to sa 21. godinom. Prije njega rekord je držao Tom Heinson sa 22. godine.

 



Posljednju utakmicu jutros u 04:30 igrali su Portland Trail Blazersi i New Orleans Pelicansi, a gosti su ponovo slavili.
 



Pelicansi su na kraju prve dionice imali prednost od dva poena, a rezultat je bio 23:25, no izgledalo je nakon druge dionice kako Portland konačno uzima stvari u svoje ruke i kako će izjednačiti na 1:1. Na poluvremenu je Portland imao prednost od pet poena razlike zahvaljujući rezultatu 36:29 iz druge četvrtine.

Samo 19 poena ubacio je Portland u trećoj četvrtini, dok su gosti ubacili 33, a tu je Portlandu bio kraj jer ovu prednost nisu više mogli stići. Posljednja četvrtina nije donijela ništa spektakularno što govori i rezultat 24:24.

Mnogima je iznenađenje što Portland gubi od New Orleans Pelicansa, a izgubili su četiri od posljednjih pet utakmica, no činjenica je da imaju veoma dobro postavljenog protivnika koji svakome može da naudi.

Najbolji igrač na utakmici bio je Holiday iz Pelicansa sa 33 poena 9 asistencija i 3 skoka, dok mu se pridružio Davis sa 22 poena, 1 asistencijom i 13 skokova. U Portlandu Jusuf Nurkić ubacio je solidnih 13 poena, a neki zapaženiji učinak pored toga nije imao jer je upisao svega 3 skoka, ali je igrao samo 15 minuta. McCollum i Lillard su ubacili 22, odnosno 17 poena.

Zamislite samo kakvu je partiju pružio Holiday sa 33 poena s obzirom na to da je prošle godine odstupio iz NBA zbog bolesne supruge. Naime njegovoj supruzi je dijagnosticiran tumor na mozgu, a on je odlučio da prestane igrati i da se brine o njoj. Večeras je činio čuda na terenu. 

 




 

Učitaj još novosti