17. 04. 2018 - 10:37
Đoković nakon razbijanja sunarodnjaka, a uoči Ćorića otvoreno...
907
Shares
Đoković nakon razbijanja sunarodnjaka, a uoči Ćorića otvoreno o velikom povratku: ''Napokon, nakon dvije godine''

NE OSJEĆA NIKAKVE BOLOVE

Đoković nakon razbijanja sunarodnjaka, a uoči Ćorića otvoreno o velikom povratku: ''Napokon, nakon dvije godine''

17. 04. 2018 - 10:37
0
Shares

Novak Đoković mnogo lakše od očekivanog započeo je Masters u Monte Carlu. Samo 56 minuta trebalo je nekadašnjem prvom reketu svijeta da doslovno pomete s terena sunarodnjaka Dušana Lajovića. To definitivno dokazuje 6-0, 6-1, a teniski svijet se nakon dugo vremena obradovao jer čeka pravi Noletov povratak.

Sve je iznenadio neočekivanim prekidom saradnje s Andreom Agassijem, dok je pomalo u drugom planu bio razlaz s Radekom Štepanekom. Amerikanac je pojasnio da su zapravo on i Đoković imali bitno drugačije stavove oko povratka već na američkoj turneji, a evo šta o tome kaže i Srbijanac: "Niko nikoga nije uvrijedio, i dalje smo u dobrim odnosima. Nismo imali nikakvu obavezu jedan prema drugome. On je samo htio pomoći i dati mi neke vrijedne savjete. To dovoljno govori o njemu kao osobi. Posljednjih osam, devet mjeseci je bilo nezaboravno iskustvo za mene, ne samo po pitanjima tenisa već i života općenito. Na tome sam mu zahvalan.''

Čak je i Đoković priznao da je Agassi bio u pravu u njihovom ''sporu''. Priznao je da se prerano vratio u Indian Wellsu kojeg, baš kao i Miami, nije trebao igrati. To je ono na čemu je insistirao legendarni Amerikanac. Mnogi smatraju da je za odličan Noletov povratak zaslužan itekako Marijan Vajda, za Đokovićeve navijače legendarni trener s kojim je sarađivao dok je bio na vrhuncu. On je bio njegov mentor, praktički drugi otac još od Novakove 19. godine. Upravo je Vajda gledao meč 1. kola Mastersa u Monte Carlu.

''Marijanov povratak probudio je mnoge pozitivne emocije. Posljednjih 10 dana smo radili i fizički se sve bolje osjećam. Napokon nakon dvije godine ne osjećam nikakvu bol'', objavio je prvi reket Srbije.

U srijedu ga u drugom kolu čeka Borna Ćorić. Mladi hrvatski teniser je upravo u Americi pokazao kako je u velikoj formi koju želi nastaviti u dijelu sezone na zemlji. Može li Borna zaustaviti veliki povratak Novaka Đokovića već u 2. kolu ili će Hrvat nakon Srbina biti sljedeća žrtva oporavljenog Đokovića? Saznat ćemo već sutra…

Učitaj još novosti