16. 04. 2018 - 17:23
Heynckes šokirao sve: "Kovač? Pa Trump je predsjednik SAD-a,...
907
Shares
Heynckes šokirao sve:

BEZ DLAKE NA JEZIKU

Heynckes šokirao sve: "Kovač? Pa Trump je predsjednik SAD-a, ne može gore od toga"

16. 04. 2018 - 17:23
0
Shares

Arturo Vidal mora na operaciju u Augsburg nakon što se povrijedio u subotnjoj pobjedi Bayerna nad Borussijom (M) 5:1, ali u klubu su uvjereni da je ozljeda lakša. Vidal će vjerovatno propustiti prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Reala, iako trener Jupp Heynckes izjavom da je "Vidal je rođeni borac, uvjeren sam da će se brzo oporaviti" ostavio vrata otvorena da i iduće sedmice bude u kadru. Za uzvrat bi svakako trebao biti spreman.

No, zasjao je Heynckes nešto kansije na konferenciji za medije. Naime, na pitanje o kritikama da se Bayern nije ponio fer prema Eintrachtu, najprije je rekao: "Imam mišljenje, možda ga kažem nekad kasnije..."

Da bi koju minutu kasnije odjednom ispalio: "Izvinjavam se što upadam, ali ako je Donald Trump predsjednik SAD-a, takva je diskusija nepotrebna, znate. Ne može gore od toga."

Prisutni su novinari ostali zbunjeni, ali zajedničko je uvjerenje da ta izjava nije bila kritiziranje Nikina imenovanja nego je trener htio reći da je suvišna svaka rasprava o tomu je li se Bayern ponio korektno. Dodajmo i da Mundo Deportivo izvještava da je Bayern navodno spreman ponuditi 80 miliona eura za Ivana Rakitića.

Učitaj još novosti