16. 04. 2018 - 10:16
Kovač bio treća opcija Bayernu: Evo koga su zvali prije njega
907
Shares
Kovač bio treća opcija Bayernu: Evo koga su zvali prije njega

Kovač bio treća opcija Bayernu: Evo koga su zvali prije njega

16. 04. 2018 - 10:16
0
Shares

Predsjednik kluba Uli Hoeness otkrio je kako je Hrvat bio tek treći kandidat...

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i aktualni trener Eintrachta iz Frankfurta, 46-godišnji Niko Kovač, u novoj će sezoni biti trener Bayerna s kojim je dogovorio trogodišnju suradnju, od 1. jula ove do 30. juna 2021. godine, objavio je u petak njemački klub na svom službenom internetskom portalu.
 
Niki Kovaču će se u svojstvu pomoćnika pridružiti i njegov 44-godišnji brat Robert, koji taj posao obavlja i u Eintrachtu.
 
"Iznimno smo uzbuđeni što smo uspjeli angažirati Niku Kovača kao novog glavnog trenera Bayerna", izjavio je u petak sportski direktor njemačkog nogometnog velikana Hasan Salihamidžić te dodao: "Niko je igrao za Bayern, poznaje vodstvo i strukturu kluba, njegovu DNK. Uvjereni smo da je on pravi izbor za Bayernovu budućnost."
 
Niko Kovač je kao igrač u Bayernu boravio od 2001. do 2003. godine te u 34 nastupa u Bundesligi postigao tri pogotka. U Bayernovu dresu su Niko i njegov brat Robert osvojili Interkontinentalni kup 2001. godine i naslov prvaka Njemačke 2003.

kovac
 
Prema pisanju njemačkog dnevnika Bilda, Bayern je platio 2,2 miliona eura odštete Eintrachtu kako bi svog sadašnjeg trenera oslobodio ugovorne obveze za sljedeću sezonu.
 
Aktualni trener Eintrachta u Frankfurtu zarađuje milion i pol eura godišnje. Njemački mediji pišu da će Kovačevim prelaskom u Bayern njegova plaća višestruko narasti. Kovač će u novom klubu zarađivati između pet i šest milijuna eura godišnje, što znači da će se približiti najplaćenijim trenerima na svijetu.
 
Na vrhu je Guardiola s 20 miliona eura godišnje, slijedi Mourinho (14), Wenger (10), Zidane (9), Klopp (8.5).
 
Ne treba ni potencirati kolika je ovo čast za Kovača. Bayern je u samom vrhu svjetskog nogometa.


 
Međutim, njemački mediji pišu kako Kovač nije bio prvi izbor Bavaraca. Predsjednik kluba Uli Hoeness otkrio je kako je Hrvat bio tek treći kandidat.
 
"Bila je ovo dugotrajna potraga. Dugo smo nagovarali Juppa da ostane, ali kada smo konačno shvatili da on ne želi više raditi, okrenuli smo se Thomasu Tuchelu", rekao je Hoeness, te je dodao:
 
"Tuchel nas je odbio. Rekao nam je da je već potpisao s drugim klubom. Nismo bili šokirani, iako smo imali nekoliko razgovora. Nekoliko dana kasnije Hasan Salihamidžić i ja smo održali sastanak i odlučili smo da pokušamo angažirati Niku Kovača. To se na kraju i dogodilo", istaknuo je predsjednik Bayerna.

Učitaj još novosti