15. 04. 2018 - 23:34
Steven Gerrard je hit na Otoku: Slavni nogometaš vrlo blizu...
907
Shares
Steven Gerrard je hit na Otoku: Slavni nogometaš vrlo blizu prvog trenerskog profesionalnog angažmana

THE SUN

Steven Gerrard je hit na Otoku: Slavni nogometaš vrlo blizu prvog trenerskog profesionalnog angažmana

15. 04. 2018 - 23:34
0
Shares

Bivši kapiten Liverpoola Steven Gerrard jedan je od glavnih favorita za preuzimanje kormila Ipswich Towna, javlja The Sun. Ipswich Town traži zamjenu za Mick McCarthya nakon što su odlučili da ne produže ugovor bivšem selektoru Republike Irske. Gerrard, koji je u proteklih godinu dana s klupe predvodio mlađe uzraste Liverpoola, pojavio se kao ozbiljan kandidat za preuzimanje ekipe Tractor Boysa što bi mu ujedno bio i prvi trenerski posao.

Još od kada je Steven Gerrard napustio Anfield bilo je jasno da će se jednog dana vratiti u klub u nekoj novoj ulozi. Pominjala se posudba tokom pauze u Americi, ali se to nije desilo. Gerrard je na kraju okačio kopačke o klin, a vrlo brzo pronašao je prvi trenerski angažman - krajem 2017. postao je trener juniorske ekipe Liverpoola. Mora se reći da mu ide izuzetno dobro. Ako ovako nastavi, neizbježno je da se jednog trenutka okuša i kao trener prve ekipe Liverpoola.

gerrard-trener

Steve G bivši je engleski nogometaš, koji je igrao u veznom redu. Ostao je upamćen kao jedan od najboljih veznih igrača svih vremena. Za englesku reprezentaciju nastupio je 114 puta i postigao 21 pogodak.

Učitaj još novosti