12. 04. 2018 - 10:44
Zidane brutalno iskren: Buffon ovo nije zaslužio!
907
Shares
Zidane brutalno iskren: Buffon ovo nije zaslužio!

BIO JE PENAL!

Zidane brutalno iskren: Buffon ovo nije zaslužio!

12. 04. 2018 - 10:44
0
Shares

"Nevjerovatno je da sudija nema nikakvih osjećaja, da je u stanju ovo napraviti čovjeku koji nikad u karijeri nije dobio crveni karton zbog prigovora i kojem je to posljednja utakmica u Ligi prvaka", poručio je legendarni Gianluigi Buffon arbitru Michaelu Oliveru koji je u 93. minuti dosudio jedanaesterac za prolazak Reala u polufinale Lige prvaka.
 
Juventus je samo pola minute dijelilo od produžetaka u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka, a onda je Englez procijenio da je kontakt Benatije i Vazqueza bio za jedanaesterac. Buffon je poludio, napao suca i dobio crveni karton, a Ronaldo rutinski realizirao jedanaesterac.
 
Mnogi su ostali razočarani što je Buffon na takav način završio karijeru u Ligi prvaka, natjecanju koje nikad nije osvojio. Jedan od njih je i Zinedine Zidane, trener Reala koji se nada da bi Buffon mogao braniti i sljedeće sezone.
 
"Mislim da nije to zaslužio, nije zaslužio otići na ovakav način, ali sada nema povratka. Ono što se dogodilo u samoj završnici utakmice neće ništa promijeniti ili utjecati na sve ono što je ranije napravio u njoj", rekao je Zidane i naklonio se 40-godišnjem Talijanu.

"On je nevjerovatan igrač, čudesan i nadam se da mu ovo nije bila posljednja utakmica u Ligi prvaka."

 Jedanaesterac?
 
"Bio je, kažu mi da je bio, ali ja nisam vidio. Svakako sad ništa ne možemo promijeniti, ali mislim da je bio prekršaj."

Učitaj još novosti