03. 04. 2018 - 22:45
Monaco poražen, ali ipak prošao dalje, Kikanović sa 15 poena...
907
Shares
Monaco poražen, ali ipak prošao dalje, Kikanović sa 15 poena drugi strijelac domaćina

CHAMPIONS LEAGUE

Monaco poražen, ali ipak prošao dalje, Kikanović sa 15 poena drugi strijelac domaćina

03. 04. 2018 - 22:45
0
Shares

Monaco je poražen kao domaćin od Banvita minimalnim rezultatom 74:75 u Ligi prvaka.

Domaćini su u prvoj utakmici na gostovanju kod Banvita slavili rezultatom 85:77, pa im ovaj poraz nije donio ništa loše jer su prošli dalje na osnovu koš razlike.

Sjajno su otvorili utakmicu domaćini, pa su tako na kraju prve dionice imali prednost od 13 poena i sve što se moglo očekivati jeste da potope goste koji su svakako imali male šanse da prođu dalje nakon poraza u prvoj utakmici. No druga dionica donosi iznenađenje i sjajnu igru gostiju koji primaju tek devet poena, a postižu čak 27, pa tako na poluvrijeme odnose prednost od pet poena. 

Sve je bilo otvoreno zahvaljujući nevjerovatnoj drugoj dionici igre.

Treće četvrtina protekla je u igranju čvrste odbrane, a Monaco je bio bolji za dva poena, te je rezultat ove dionice bio 15:13. Imali su gosti plus pet pri rezultatu 62:57, ali onda serija od 10-0 Banvita opet donosi prednost njima od pet poena, pa je opet sve bilo otvoreno jer su im trebala svega tri poena da izjednače rezultat u potpunosti. Na pola minute do kraja prednost je i dalje bila pet poena, ali onda četiri vezana Monaca završavaju posao i Banvit šalju pognute glave kući nakon sjajne utakmice.

Najbolji igrač utakmice bio je Monacov Gerald Robinson sa 30 poena, 7 skokova i dvije asistencije, dok je kod gostiju 19 poena postigao Andy Rautins, a dodao je i pet skokova i jednu asistenciju. Elmedin Kikanović je za Monaco postigao 15 poena za 30 minuta igre.

Monaco je prolazom postao prvi polufinalista ovogodišnje Lige prvaka u košarci.

 

Učitaj još novosti