03. 04. 2018 - 11:33
IZAZVAO EUFORIJU U GLAVNOM BH. GRADU Hit Premiershipa predah...
907
Shares
IZAZVAO EUFORIJU U GLAVNOM BH. GRADU Hit Premiershipa predah uzeo u Sarajevu, otišao i na ćevape

NEODOLJIVO PODSJEĆA NA EGIPĆANINA

IZAZVAO EUFORIJU U GLAVNOM BH. GRADU Hit Premiershipa predah uzeo u Sarajevu, otišao i na ćevape

03. 04. 2018 - 11:33
0
Shares

Mohammed Salah zaludio je Otok, ali i kompletnu Evropu. Navijači Liverpoola su u transu, što imaju takvog igrača u svojim redovima, a čak mu pjevaju da će zbog njega postati muslimani i krenuti u džamiju.

Nevjerovatno i nezapamćeno je da jedan igrač ovako zaludi Otok, omiljen je u svim krugovima, ali i dalje ostaje čvrsto na zemlji. Na društvenim mrežama se ovih dana pojavila fotografija kako sjajni Egipćanin šeta ulicama glavnog bh. grada. I zaista slučajni prolaznik neodoljivo podsjeća na slavnog fudbalera, te su mnogi ostali zbunjeni. Odmah su krenule priče da je došao probati čuvene sarajevske ćevape, ali to nažalost nije tačno.

sa

Kad smo već kod Salaha, spomenimo da je ove sezone postigao 29 golova u Premiershipu, što u kombinaciji s povredom Harryja Kanea u važnom trenutku, daje podatak da je prvi strijelac Premier lige. Koliko su brojke ozbiljne, govori i podatak da je dao više golova nego čak četiri ekipe koje se takmiče u istoj ligi.

Tako su West Bromm, Huddersfield i Swansea postigli po 25 golova, četiri manje od Salaha, dok je Brighton postigao 28, jedan manje od Egipćanina. Također, Stoke i Southampton su postigli po 29, isto koliko i sjajni ofanzivac Liverpoola.

Inače, Cristiano Ronaldo i Alan Shearer su rekorderi Premiershipa s 31 golom u sezoni, što znači da bivšem napadaču Basela, Chelseaja, Fiorentine i Rome nedostaju još samo dva pogotka da izjednači njihov učinak. Pošto je do kraja sezone ostalo čak osam kola, pretpostavljamo da će ih sjajni Egipćanin i nadmašiti.

Učitaj još novosti