31. 03. 2018 - 23:04
PSG lako pobijedio Monaco i osvojio Liga kup
907
Shares
PSG lako pobijedio Monaco i osvojio Liga kup

FRANCUSKA

PSG lako pobijedio Monaco i osvojio Liga kup

31. 03. 2018 - 23:04
0
Shares

Dok se čeka "ovjera" nove šampionske titule, Paris SG je večeras osvojio trofej Liga kupa, pošto je u finalu u Bordeauxu savladao ekipu Monaca sa 3:0 i uz trofej zaslužio novčanu nagradu od 2.5 miliona eura.

Već poslije pet minuta igre velika uzbuđenja na terenu. Mbappe je bio u prodoru, pao je u kaznenom prostoru poslije duela sa Glikom, a sudija je u pomoć pozvao VAR kako bi razriješio ovu situaciju.

Poslije gledanja snimka i par minuta neizvjesnosti, uslijedila je odluka da se dosudi jedanaesterac za "svece", koji je u gol pretvorio Edinson Cavani, za vodstvo od 1:0.

Četrnaest minuta kasnije, golman Monaca Danijel Subašić ponovo je morao da vadi loptu iz mreže. Ovoga puta "sveci" su do pogotka došli poslije akcije Mbappea i Di Marije koji završava snažnim i preciznim šutem iskosa sa lijeve strane - 2:0.

Monaco se nije predavao, a u 37. minuti vidjeli smo i spornu situaciju pred golom PSG-a. Radamel Falcao je poslije centaršuta sa desne strane savladao golmana Trappa, ali poslije nove asistencije VAR-a odlučeno je da se ovaj pogodak ne prizna. Razlog - ofsajd u kom se našao iskusni napadač Monaca.

Tako je PSG u nastavak meča ušao sa dva gola prednosti, a bilo kakvu neizvjesnost do kraja otklonio je Edinson Cavani, svojim drugim golom u ovom meču. Ovoga puta je to učinio iz igre, poslije lijepe akcije svog tima u 85. minuti i još jedne asistencije Mbappea - 3:0, slavlje Parižana je moglo da počne...

 

Učitaj još novosti