20. 03. 2018 - 22:53
Spektakl! Bolt od ove sedmice u prvom klubu: "Mislili ste da...
907
Shares
Spektakl! Bolt od ove sedmice u prvom klubu:

TRENIRA SA DORTMUNDOM

Spektakl! Bolt od ove sedmice u prvom klubu: "Mislili ste da se šalim? Spremite se"

20. 03. 2018 - 22:53
0
Shares

Usain Bolt će vrlo vjerojatno osvanuti u trening kampu dortmundske Borussije tokom ove reprezentativne stanke. Informaciju donosi derwesten.de, navodeći da se trenutačno vode razgovori oko toga da se sprinterska zvijezda priključi treninzima!

Nedavno je tu mogućnost Bolt i najavio, istaknuvši da mu je želja da odradi probu u dortmundskom klubu. A čini se da se čitav "deal" lagano privodi kraju. Napadač Marco Reus retweetao je Boltov video u kojem on govori:

"Hej, dečki! Mislili ste da sam se šalio? Pripremite se!"

Čitavu priču svakako olakšava činjenica da je Boltu i Borussiji zajednički sponzor Puma. Što se bundesligaša tiče, njemu će ova priča donijeti pozitivan PR, ali najbrži čovjek na svijetu shvaća ovu probu vrlo ozbiljno. U januaru je rekao Expressu:

"Odradit ću probu u dortmundskoj Borussiji u martu i onda odlučiti što ću sa svojom karijerom. Ako kažu da sam dobar i da mi treba samo malo treninga, nastavit ću."

Ipak, poznato je kako je Boltova tiha patnja Manchester United i on sanja jednoga dana istrčati na Old Trafford u dresu Crvenih đavola. A za to ima i velikog aduta na svojoj strani.

"Pričamo sa s Alexom Fergusonom i rekao mu da kaže koju lijepu riječ za mene u klubu. Odgovorio mi je da kad budem spreman, da će vidjeti što može učiniti."

Podsjetimo, Bolt je krajem januara trenirao s Mamelodi Sundownsima iz Južnoafričke Republike.

Učitaj još novosti