19. 03. 2018 - 10:28
UIGRAVANJE ZA SP Dalić će u SAD-u isprobati potpuno novu...
907
Shares
UIGRAVANJE ZA SP Dalić će u SAD-u isprobati potpuno novu formaciju Vatrenih

PROTIV PERUA I MEKSIKA

UIGRAVANJE ZA SP Dalić će u SAD-u isprobati potpuno novu formaciju Vatrenih

Sport.ba/Germanijak.hr
19. 03. 2018 - 10:28
0
Shares

Hrvatski nogometni reprezentativci danas će se, iz gradova u kojima žive, zaputiti prema SAD-u, tačnije Miamiju u kojem 23. marta igraju prvu pripremnu utakmicu pred Svjetsko prvenstvo koje će se ovog ljeta održati u Rusiji. Vatreni će na Hard Rock stadionu u Miamiju odigrati dvoboj protiv Perua, a tri dana kasnije u Dallasu protiv Meksika. Sa šireg popisa na kojem je bilo 29 igrača otpala su petorica – Dejan Lovren i Matej Mitrović zbog ozljeda, te Marin Leovac i Ivan Santini.

Konačni popis Hrvatske za turneju u SAD-u izgleda ovako:

Golmani: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Dominik Livaković
Braniči: Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Vedran Ćorluka, Zoran Nižić, Tin Jedvaj, Ivan Strinić i Josip Pivarić
Veznjaci: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Milan Badelj, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić i Filip Bradarić
Napadači: Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Nikola Kalinić, Marko Pjaca, Duje Čop i Ante Rebić

Prva postava je čini se više manje definirana definirana. Na golu je Subašić, u obrani Vrsaljko, Vida Ćorluka i Strinić, u vezi Modrić, Badelj i Rakitić, a u napadu Mandžukić i Perišić. „Fali“ još jedno mjesto, na desnoj strani napada koje mogu odraditi Marcelo Brozović, Marko Pjaca, Ante Rebić, ali i Mario Mandžukić, što bi značilo da bi se u špicu preselili Andrej Kramarić ili Nikola Kalinić.

1

No, selektor Dalić najavio je kako će u SAD-u isprobati i varijantu B s trojicom u posljednjoj liniji. Dalić trenutno na raspolaganju ima samo četiri stopera (Vida, Ćorluka, Nižić i Jedvaj) stoga je upitno hoće li u toj formaciji odigrati više od jednog poluvremena. Kada bi Dalić krenuo s trojicom u zadnjoj liniji, to bi značilo da bi na desnoj strani zaigrao Šime Vrsaljko, a na lijevoj Ivan Perišić u ofanzivnoj, odnosno Ivan Strinić u defenzivnoj varijanti. Vidjet ćemo u subotu u 1:30 po srednjoevropskom vremenu šta će na kraju selektor Vatrenih odlučiti.

2

Učitaj još novosti