16. 03. 2018 - 21:48
Reprezentacija Austrije ili Balkana? Selektor objavio spisak,...
907
Shares
Reprezentacija Austrije ili Balkana? Selektor objavio spisak, svi su u nevjerici...

MLADA SELEKCIJA AUSTRIJE

Reprezentacija Austrije ili Balkana? Selektor objavio spisak, svi su u nevjerici...

16. 03. 2018 - 21:48
0
Shares

Mlada reprezentacija Austrije sljedećih dana igra dvije utakmice, prijateljsku protiv Danske i kvalifikacijsku za odlazak na EP protiv Makedonije, a selektor Werner Gregoritsch je objavio popis od 23 igrača koji konkuriraju za tu akciju.

Zašto je taj spisak zanimljiv? Zbog toga što za Austriju igraju dva igrača bh. korijena, a koji su rođeni u Austriji.

Radi se o Arnelu Jakupoviću, inače napadaču Juventusa, te Osmanu Hadžikiću. Sandi Lovrič je porijeklom iz Slovenije, a Dejan Ljubičić je srpskog porijekla.

Čak četiri fudbalera hrvatskih korijena su na spisku.

Tu je Marko Kvasina, napadač Twentea koji je u Holandiju otišao u ljeto prošle godine iz bečke Austrije. Još jedan napadač je Adrian Grbić, trenutni član Altacha. Dario Marešić je stoper koji igra za Sturm, a na njega posebno treba obratiti pažnju jer ima tek 18 godina, a već je član U21 ekipe. Društvo mu u zadnjem redu pravi desni bočni Petar Gluhaković, inače član Austrije Beč.

Na popisu se nalazi i Sascha Horvath, za kojeg nismo uspjeli pronaći ima li porijeklo iz naših krajeva, ali ime mu sugerira da je to itekako moguće, a da je U21 reprezentacija Austrije ovisna o balkanskim igračima svjedoče i imena s predpozivima: Ivan Ljubić, Marko Raguž, Emir Karić, Ahmet Mugamedbegović, Stefan Perić…

Učitaj još novosti