14. 03. 2018 - 13:07
Posjeta predstavnika UEFA-e stadionu Grbavica
907
Shares
Posjeta predstavnika UEFA-e stadionu Grbavica

KONTROLA TRENUTNOG STANJA

Posjeta predstavnika UEFA-e stadionu Grbavica

14. 03. 2018 - 13:07
0
Shares

Predstavnici Evropske nogometne federacije (UEFA) posjetili su stadion Grbavica i napravili kontrolu trenutnog stanja na stadionu koji je prošao kroz veliku rekonstrukciju u posljednje dvije godine. 

Posjeta UEFA-e je organizirana u sklopu projekta Nogometnog saveza BiH o poboljšanju infrastrukture na stadionima u BiH i nastavak onoga što je prilikom posjete BiH govorio predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Današnjem obilasku stadiona Grbavica su, osim predstavnika UEFA-e Nebojše Ivkovića i NSBiH Nihada Hodžića, prisustvovali predstavnici lokalne zajednice, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo te zamjenik gradonačelnika Nedžad Fazlija. Svi prisutni su izrazili spremnost da podrže klub i u narednim infrastrukturnim projektima, saopćeno je iz FK Željezničar.

Klub je u saradnji s kompanijom "Aksa" ovom prilikom prezentirao idejne i izvedbene projekte na izgradnji cijelog stadiona. 

U tekućoj 2018. godini predviđena je zamjena glavnog travnjaka, ugradnja novog sistema kontrole ulaza, radovi na fasadi na sjevernoj tribini te izgradnja krova iznad istočne tribine. Nakon toga u naredne dvije godine planirana je izgradnja južne i zapadne tribine.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti