14. 03. 2018 - 12:27
Zajedno vrijede skoro milijardu eura, a neće ni vidjeti...
907
Shares
Zajedno vrijede skoro milijardu eura, a neće ni vidjeti četvrtfinale Lige prvaka

TIM PREDVODI NEYMAR

Zajedno vrijede skoro milijardu eura, a neće ni vidjeti četvrtfinale Lige prvaka

14. 03. 2018 - 12:27
0
Shares

Sevilla je sinoć na Old Traffordu priredila iznenađenje u Ligi prvaka i izbacila Manchester United svladavši ga s ukupnih 2:1. Sevilla je time potvrdila dominaciju španskog nogometa u posljednjih nekoliko sezona nad Englezima i ostatkom Evrope, a United je postao šesti klub koji je ispao iz Lige prvaka ove sezone. Sedmi, ako računamo Bešiktaš koji lovi 0:5 iz prve utakmice protiv Bayerna.

Tako da ćemo posljednjeg putnika u četvrtfinale saznati večeras oko 23 sata (možda i malo kasnije) nakon 90 ili 120 minuta utakmice između Barcelone i Chelseaja na "Camp Nou". To znači da su do danas iz osmine finala ispale tri „megamomčadi“ (Manchester United, Paris Saint Germain i Tottenham), a večeras ćemo dobiti i četvrtu. Kada bismo napravili najskuplju postavu igrača koji su ispali iz Lige prvaka došli bismo do vrtoglave brojke od preko 900 miliona eura!

David De Gea, najbolji golman današnjice, prema Transfermarktu košta 50 miliona eura. Odbrana je „najjeftinija“, vrijedi „samo“ 110 miliona eura. Najskuplji branič „ispadnutih“ je Marquinios iz PSG-a koji vrijedi 40 miliona eura, a Manchesterov Eric Bailly te Tottenhamov Toby Alderweireld vrijede po 35. Najskuplji veznjak ove imaginarne postave je dakako Paul Pogba, koji prema TM-u vrijedi 90 miliona eura, a odmah iza njega je Tottenhamov Dele Alli koji vrijedi 80, piše Germanijak. Za treće mjesto u vezi bore se Marco Verratti, Christian Eriksen i Alexis Sanchez koji vrijede po 70, no zbog ofenzivnog karaktera ostatka momčadi odlučili smo se za „defenzivca“ Verattija.

Napad je čudo. Krila dakako drže PSG-ovci Neymar, ujedno i najskuplji igrač na ovoj listi, koji vrijedi 180 miliona i Kylian Mbappe koji vrijedi 120. U samom vrhu napada nalaze se Harry Kane, čija se vrijednost procjenjuje na 120 miliona i Romelu Lukaku koji vrijedi 85. Ukupno 905 miliona eura, s time da bi nakon večerašnjeg dana mogla vrijediti i preko milijardu, ako iz Lige prvaka ispadne Leo Messi koji prema Transfermarktu vrijedi 180 miliona eura…

15210179597858

Učitaj još novosti