14. 03. 2018 - 08:51
Čilić brzo završio nastup u Indian Wellsu, Federeru otvoren...
907
Shares
Čilić brzo završio nastup u Indian Wellsu, Federeru otvoren put do finala

HRVATA IZBACIO 37. IGRAČ SVIJETA

Čilić brzo završio nastup u Indian Wellsu, Federeru otvoren put do finala

14. 03. 2018 - 08:51
0
Shares

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić poražen je u osmini finala ATP turnira u Indian Wellsu od 37. igrača svijeta Nijemca Phillipa Kohlschreibera s 4-6, 4-6.

Treći igrač svijeta Čilić zaustavljen je u osmini finala od Kohlschreibera, koji se još jednom pokazao kobnim za Marina. Od 11. međusobnih dvoboja Nijemac je dobio čak sedam, a niti u Indian Wellsu Čilić nije uspio pronaći rješenje za igru Nijemca.

U oba seta bio je dovoljan po jedan "break" - Čilić je izgubio servis kod 1-1 u prvom, te kod 3-3 u drugom setu. Neraspoloženi Marin imao je tek pet aseva, dvije dvostruke greške i samo 51 posto ubačaja prvog servisa, a od četiri "break-lopte" nije iskoristio nijednu, dok je Nijemac imao dvije i obje je realizirao.

U Indian Wellsu je od hrvatskih tenisera preostao još samo Borna Ćorić, koji večeras igra četvrtfinale protiv Amerikanca Taylora Fritza. 

Ovim neočekivanim Čilićevim ispadanjem Rogeru Federeru se samo dodatno olakšao put do 98. titule u karijeri. Naredna prepreka kasno večeras bit će Francuz Chardy, a od jačih rivala do polufinala ostaju Chung, Ćorić i Anderson. Naravno, ako izbace svoje rivale. Švicarac brani naslov osvojen prošle godine u Indian Wellsu.

 

Učitaj još novosti