13. 03. 2018 - 12:29
Prosinečki: Begović je sam zatražio da ne dolazi, a Prevljaka...
907
Shares
Prosinečki: Begović je sam zatražio da ne dolazi, a Prevljaka sam pozvao jer je u odličnoj formi

PRESS KONFERENCIJA

Prosinečki: Begović je sam zatražio da ne dolazi, a Prevljaka sam pozvao jer je u odličnoj formi

13. 03. 2018 - 12:29
0
Shares

Robert Prosinečki saopštio je spisak igrača na koje će računati za prijateljske susrete reprezentacije BiH sa Bugarskom i Senegalom krajem marta.

Ono što je upečatljivo je da na spisku nema Asmira Begovića.

"Begović se jučer javio da je imao probleme sa koljenom, a mi smo mu izašli u susret da ne dolazi na ove dvije utakmice. Njemu će dobro doći ovih deset dana za odmor, a on je sam zatražio da ne dolazi i ja sam mu to dopustio", objasnio je Prosinečki.

Što se tiče forme bh. igrača, Robi ima samo riječi hvale.

"Moramo biti prezadovoljni koliko igraju naši reprezentativci, a kada se pogleda spisak, onda 90 posto naših igrača standardno i dobro igra u svojim klubovima. Što se tiče igrača u Italiji, s Lulićem je bilo malo nejasnoća u komunikaciji, a on je i ljudima u savezu i svojim prijateljima rekao da ako dođe do razgovora, neće igrati za reprezentaciju. Mi se moramo fokusirati na igrače koji su sada tu i koji nam mogu pomoći da igramo što bolje", istakao je popularni "Robi". 

Novo ime na spisku je napadač Smail Prevljak, koji briljira u Mattersburgu.

"Kroz ove dvije utakmice ću rotirati igrače, a Prevljak je dobio poziv jer je u posljednje vrijeme u odličnoj formi. Sigurno je da se radi o talentovanom igraču koji će imati svoju minutažu. Moj prvi cilj je da se upoznam s igračima, da oni prihvate ono što ja želim od njih, a mislim da će svi igrači dobiti svoju minutažu kako bi se pokazali. Ne bih volio da neko se neko od igrača u klub vrati sa maksimalnom minutažom jer sam svjestan koliko su svi oni umorni".

O protivnicima je rekao sljedeće:

"Bugarsku dobro poznajem igrao sam protiv njih sa Azerbejdžanom, ali imamo još vremena da ih skautiramo. Kako njih tako i Senegalce. Što se tiče Senegala još ćemo ih bolje upoznati. Jasno je da se radi o fizički veoma moćnoj skupini igrača koja se izborila za SP. Samim tim sasvim sigurno posjeduju kvalitet".

Učitaj još novosti