08. 03. 2018 - 08:51
CHIELLINIJEVE SUZE DIRNULE SU SVIJET: "Plačem svaki dan, teško...
907
Shares
CHIELLINIJEVE SUZE DIRNULE SU SVIJET:

LEGENDA JUVENTUSA SHRVANA BOLOM

CHIELLINIJEVE SUZE DIRNULE SU SVIJET: "Plačem svaki dan, teško je, idem mu posljednji put kazati ciao..."!

08. 03. 2018 - 08:51
0
Shares

Nakon što je Juventus preokrenuo na "Wembleyu" i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka stameni stoper Giorgio Chiellini bukvalno se slomio pred kamerama. Davide Astori itekako mu nedostaje.

"Plakao sam toliko puta otkako je umro. Zadnjih dana stalno je u mislima svih nas. Jako je teško posvetiti misli tom sjajnom igraču, jer moram se koncentrirati na utakmicu i protivnika...Ipak, ne da smo mu posvetili ovaj meč, već svaki trenutak ovog dana"

"Nije to lako i sutra mu s našim zajedničkim saigračima idem zadnji put reći 'ciao'... Teško je, ali moramo nastaviti živjeti bez njega pored nas. Svi mi njegovi saigrači iz reprezentacije molit ćemo se za njega i misliti o njemu pozitivno. Održat ćemo uspomenu na njega s osmijehom u srcu.."

Od nedjelje i smrti Davidea Astorija, kolege iz reprezentacije koji je umro u snu prije nego što je Fiorentinu trebao povesti na teren kod Udinesea, Chiellini, Buffon i ostali misle samo na omiljenog saigrača kojeg više nema. Stamenom stoperu Torinera je i prije početka sinoćnje utakmice, kod minute šutanja, bilo izuzetno teško. Tridesetjednogodišnji reprezentativac Italije Davide Astori preminuo je prošlog vikenda u snu noć sa subote na nedjelju. Potvrđeno je da je srčani udar razlog smrti.

Učitaj još novosti