04. 03. 2018 - 11:28
Wilder preživio bombe pa onda nokautirao "King Konga" i...
907
Shares
Wilder preživio bombe pa onda nokautirao

TEŠKA KATEGORIJA

Wilder preživio bombe pa onda nokautirao "King Konga" i odbranio naslov

04. 03. 2018 - 11:28
0
Shares

Deontay Wilder sinoć je u New Yorku stigao do nove odbrane WBC-ovog pojasa, a ujedno i svoje 40. pobjede iz isto toliko nastupa (39 KO/TKO). “The Bronze Bomber” je ovoga puta svojim udarcima srušio do tog trenutka neporaženog Kubanca Luisa Ortiza.

Presudnom se u konačnici pokazala 10. runda...

U prve četiri runde ovog teškaškog obračuna fanovi su ostali uskraćeni za očekivanu i najavljivanu akciju, a Barclays Centrom sve su se češće mogla čuti negodovanja i glasni zvižduci s tribina. 

Za prvi značajniji trenutak čekali smo sve do pete runde kada Wilder po prvi puta u meču ruši kubanskog suparnika, no ovaj se izvlači i već dvije runde kasnije i sam dolazi na korak do prekida. Naime, ‘King Kong’ je u sedmoj ispred sebe imao teško uzdrmanog prvaka, ali tu Wilder još jednom pokazuje kako zna i kako može primiti pošten udarac.

Jednom kada se u potpunosti oporavio, 32-godišnji Amerikanac ponovno kreće u napad i krajem devete runde teškom desnicom ozbiljno pogađa Ortiza kojeg u tim trenucima spašava kraj runde. 

Početak desete pokazao je kako se Kubanac još uvijek nije dovoljno oporavio i Wilder to primjećuje te ga velikom pritiskom dva puta ruši na pod. Nakon ovog posljednjeg, sudac David Fields uskače i prekida meč u kojem je Amerikanac po sedmi put obranio svoju WBC titulu i tako obavio svoj dio posla te stigao na korak bliže dvoboju kojeg iščekuje čitav boksački svijet – onom protiv Anthonyja Joshue.

No da bi uopće mogli ponovno razgovarati o mogućem spektaklu, prvo će mladi Britanac 31. marta u Cardiffu morati svladati opasnog Josepha Parkera.

(Fightsite.hr)

Učitaj još novosti