22. 02. 2018 - 21:06
Šampion vrlo raspoložen: Fenerbahče pregazio Armani
907
Shares
Šampion vrlo raspoložen: Fenerbahče pregazio Armani

EUROLIGA

Šampion vrlo raspoložen: Fenerbahče pregazio Armani

22. 02. 2018 - 21:06
0
Shares

Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su ekipu Armanija u 23. kolu Eurolige rezultatom 89:70. Feneru je ovo 16. pobjeda u Euroligi te i dalje zaostaje dva trijumfa za vodećim CSKA.

U prvoj četvrtini su napadi obje ekipe bili veoma raspoloženi, a Fenerbahče zateže sa odbranom tek u drugoj četvrtini. Tada su natjerali igrače Armanija da troše cijele napade, a natjerali su ih i na veliki broj teških šuteva za tri u posljednjim momentima posjeda. Tada je Fener serijom 17:2 došao do maksimalnih plus 20.

Armani je dobru reakciju imao na startu treće četvrtine kada je igrao odličnu odbranu, ostavio je Fener tri minuta bez koša pa je italijanski euroligaš serijom 11:0 stigao do minus devet.

Evropski šampion je međutim poslije jednog tajm auta opet zaigrao ozbiljnije pa su vrlo lako opet poveli sa velikom razlikom koju do kraja nisu ispuštali. Fener je generalno u cijelom meču bio veoma raspoložen i vidjelo se da su izabranici Željka Obradovića odmorni, ali i željni utakmica jer su posljednju igrali još prošle srijede u Kupu protiv Efesa. 

Jason Thompson je bio najefikasniji kod pobjedničke ekipe sa 15 poena (7/8 iz igre), Kostas Sloukas je dodao 13 uz šest asistencija. Jan Veseli, koji je imao atraktivna zakucavanja, ubacio je osam poena baš kao i Marko Gudurić i Nikola Kalinić. 

U Armaniju je Vladimir Micov imao 19 poena, a Mindaugas Kuzminskas je dodao 11. 

Učitaj još novosti