22. 02. 2018 - 21:01
Immobile razbio Steauu, Napoli se oprostio pobjedom, Astana...
907
Shares
Immobile razbio Steauu, Napoli se oprostio pobjedom, Astana iznenadila u Portugalu

EVROPA LIGA

Immobile razbio Steauu, Napoli se oprostio pobjedom, Astana iznenadila u Portugalu

22. 02. 2018 - 21:01
0
Shares

U terminu od 19 sati večeras je odigrano osam revanš susreta 1/16 finala Evropske lige.

Celtic nije uspio odbraniti 'minimalac' iz prvog duela u revanšu u Sankt Peterburgu.

Zenit je spakovao šampionu Škotske tri komada, Branislav Ivanović je bio u ulozi strijelca i asistenta.

Bane, koji danas proslavlja 34 rođendan, već u osmoj minuti meča je anulirao prednost Kelta iz prvog meča, a poslije sata igre je asistirao Kokorinu za 3:0. Između ta dva gola, strijelac je bio i Kuzjajev u 27. minuti utakmice.

Slično kao Celtic, ni Steaua nije odbranila minimalnu pobjedu iz Bukurešta protiv Lazija.

Rimski 'orlovi' su razbili Rumune sa 5:1, Ciro Immobile je upisao het-trik.

Golgeter Lazija je načeo goste u sedmoj minuti, deset minuta prije kraja prvog poluvremena rezervista Bastos je duplirao prednost, a pred odlazak na odmor Immobile postiže drugi gol na utakmici za ubjedljivih 3:0. Poslije pet-šest minuta igre u nastavku asistent kod trećeg gola Felipe Anderson postiže četvrti, a dvadesetak minuta kasnije pukla je petarda, a Immobile dolazi do het-trika. Počasni gol za Steauu postigao je strijelac jedinog gola sa prvog duela Goher u 82. minutu.

Iako su kružile priče da Napoli žrtvuje Ligu Evrope zbog trke za scudetto sa Juventusom, 'Partenopei' su večeras u Leipzigu to demantovali.

Sarrijevi puleni su pobijedili sa 2:0 golovima Zielinskog i Insignea, ali Leipzig ipak ide dalje zbog gola više u gostima. Podsjetimo, pod Vezuvom je RB trijumfovao prije sedam dana sa 3:1.

Atletico Madrid je posao protiv Kopenhagena završio još prošlog četvrtka u Danskoj, kada je slavio sa 4:1, a danas je na svom 'Metropolitanu' čekirao duplu pobjedu slavivši 'minimalcem'. Jedini gol na utakmici dao je Kevin Gameiro u sedmoj minuti.

Duplu pobjedu ostvario je i Lyon protiv Villarreala poslije 3:1 sa prvog meča, 'lavovi' su danas slavili na 'El Madrigalu' sa 1:0 golom Traorea u finišu.

Dalje ide i Astana, Kazasi su napravili pravi podvig u revanšu u glavnom gradu Portugalije.

Sporting je anulirao 1:3 iz prvog okršaja, nešto poslije sata igre je poveo sa 3:1, ali u završnici gosti postižu dva gola pa se utakmica završila rezultatom 3:3.

Na gol u gostima u 1/8 finala se plasirao i Dinamo Kijev. Poslije 1:1 sa AEK-om u Atini, u revanšu u Ukrajini nije bilo golova.

Viktorija iz Plzena je na svom terenu savladala Partizan sa 2:0 i sa ukupnih 3:1 prošla dalje

Učitaj još novosti