22. 02. 2018 - 18:16
Rukometaši Srbije uzvratili selektoru: Pijan je vodio meč,...
907
Shares
Rukometaši Srbije uzvratili selektoru: Pijan je vodio meč, pušio u sali, a čak ne zna ni gdje mu igraju igrači?!

TELEGRAF PRIMIO PISMO

Rukometaši Srbije uzvratili selektoru: Pijan je vodio meč, pušio u sali, a čak ne zna ni gdje mu igraju igrači?!

22. 02. 2018 - 18:16
0
Shares

Rukometnima skandalima u Srbiji ne nazire se kraj, pošto se pojavilo anonimno pismo kao odgovor igrača selektoru Jovici Cvetkoviću.

Selektor Cvetković je napravio izvještaj u kom je za debakl na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj optužio igrače, a glavni okrivljeni bili su Petar Nenadić, Darko Đukić, Dobrivoje Marković i Nemanja Zelenović.

Cvetković je pisao kako su igrači lumpovali po lokalima, dok su mnogi rezervisali karte za povratak prije kraja prve faze takmičenja.

Dan kasnije, u četvrtak, na adresu srpskog Telegrafa stiglo je pismo igrača rukometne reprezentacije, ali sa anonimnog mejla i bez imena, kao odgovor na riječi selektora Cvetkovića.

Nakon provjere kod pojedinih reprezentativaca, koji su željeli da do kraja ostanu anonimni, Telegraf je saznao da se zaista radi o pismu koje je napisao jedan reprezentativac, a sa kojim su se ostali u potpunosti usaglasili.

Pismo igrača prenosimo u cjelosti.

- Poštovani prijatelji rukometa i ljubitelji sporta, protekla dva dana smo bez ikakvog razloga i osnova stavljeni na stub srama, zahvaljujući  “selektoru” Jovici Cvetkoviću, koji je iznio niz neistina na naš račun. Sada je došlo vrijeme da i mi progovorimo. Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka riječ izrečena od strane Cvetkovića notorna laž.

Da krenemo od osnovnog, informisanosti! Zar je moguće da selektor jedne zemlje ne zna u kom klubu mu igraju igrači?! Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Lovenu, ne znajući, naravno, da je on vec četiri godine u Gopingenu! Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću “gdje si sad mali”, aludirajuci na klub u kom igra, jer naravno to tek nije znao?

Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju? Onda valjda i nije trebalo da nas čudi što nije znao 85% protivnickih igrača. Šta ćemo sa činjenicom da na 86% treninga nije ni bio. A i kad jeste, pušio je u sali gdje se trenira! U trenerci sa grbom Srbije! Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina.

Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela.... Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 eura samo za alkohol! Onda i ne čudi što je selektor svaku večer bio u alkoholisanom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Bjelorusije.

Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsjednika Saveza, Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti. U najmanju ruku je sramotno i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa. Niko od nas nije išao na izlet, nego na Evropsko prvenstvo, da se časno i pošteno, kao i uvijek, bori za svoju zemlju. Naša je dužnost da ovo kažemo, jer javnost koja je uz nas i kad pobjeđujemo i kad gubimo mora da zna istinu! Mi prihvatamo naše greške, ali mi nemamo razloga da lažemo i izmišljamo, mi se ne skrivamo, pobjedu slavimo, poraze priznajemo.

Sportski pozdrav, reprezentativci Srbije!

Prema informacijama Telegrafa, djelimično je tačno ono što su igrači naveli - Cvetković je uvijek putovao sa ekipom, čak je i opcija sa automobilom nemoguća zbog bezbjednosnih pravila EHF-a.

Ni primer za račun u hotelu od 1.200 eura za alkohol nije tačan, kao ni primjer da je u alkoholisanom stanju nasrnuo na Škrbića ili da se nije znalo kada su obroci i polasci iz hotela, jer i to zavisi od unaprijed uređenog programa.

Tačno je da je Cvetković imao kiks sa Bogdanom Radivojevićem i da nije znao u kom klubu igra, ali se postavlja pitanje dokle sve ovo vodi? Da li je ideja reprezentativaca da pomognu u smjeni Cvetkovića i doprinesu dolasku Škrbića na njegovo mjesto, o čemu se spekulisalo još prije šampionata? 

Ostaje da vidimo šta će se događati nakon ovog otvorenog pisma...

Učitaj još novosti