22. 02. 2018 - 17:34
Skandal u Španiji: Fudbalera u lisicama odveli u zatvor, u...
907
Shares
Skandal u Španiji: Fudbalera u lisicama odveli u zatvor, u kući držao zatočenika, našli mu i pištolj!

RUBEN SEMEDO

Skandal u Španiji: Fudbalera u lisicama odveli u zatvor, u kući držao zatočenika, našli mu i pištolj!

22. 02. 2018 - 17:34
0
Shares

Nakon što je dva dana bio u pritvoru, Villarrealov fudbaler Ruben Semedo danas je u lisicama sproveden iz komande civilne garde u Patraixu pred sud u Lliriji gdje je potvrđeno da ide u zatvor. Mjera je, donose španski mediji, privremene naravi, tj. Semedo će biti iza rešetaka dok sudija ne prouči slučaj i donese presudu.

Optužnica mu je prilično dugačka i mogao bi odležati dosta. Portugalskog fudbalera se tereti za pokušaj ubojstva, ozljeđivanje, prijetnje smrću (upirao pištolj u glavu svom zatočeniku), zatočivanje, ilegalno oružje i oružanu pljačku. A tokom jučerašnjeg dana napravljen je i pretres njegove kolibe u kojoj je držao zatočenika. Prilikom pretresa pronađen je pištolj, ali i ilegalna diskoteka!

Podsjetimo, Semedo je ljetos stigao kao pojačanje u Villarreal iz lisabonskog Sportinga uz odštetu od 14 miliona eura. Zbog učestalih povreda, odigrao je samo četiri utakmice.

Inače, ovo Semedu nije prvi put da je s krive strane zakona. U novembru je navodno imao vatreno oružje u jednom noćnom klubu u Valenciji, a u odvojenom incidentu je nekom čovjeku razbio bocu o glavu.

Učitaj još novosti