22. 02. 2018 - 14:44
Baždarević govorio o Džeki i otkrio šta se zaista dešavalo...
907
Shares
Baždarević govorio o Džeki i otkrio šta se zaista dešavalo pred meč s Belgijom

FRANCE FOOTBALL

Baždarević govorio o Džeki i otkrio šta se zaista dešavalo pred meč s Belgijom

22. 02. 2018 - 14:44
0
Shares

Mehmed Baždarević neslavno je okončao avanturu na klupi Bosne i Hercegovine. Popularni Meša naslijedio je najboljeg bh. igrača u historiji Safeta Sušića 2014., a na klupi Zmajeva bio je do prošle godine. Međutim, nije nas uspio odvesti na neko veliko takmičenje.

Bivši as Željezničara je u razgovoru za ugledni France Football govorio o odličnom napadaču Rome Edinu Džeki, s kojim je imao zadovoljstvo sarađivati u bh. selekciji.

"Na terenu je kompletan igrač bez obzira na visinu. Kada vidite njegovu građu pomislit ćete da nema dobru tehniku, ali to nije slučaj, Edin je odličan tehničar. Zna kako igrati za sebe, ali i za tim. On je neko ko ima veoma jak karakter iako priča rijetko, teško ga je uznemiriti, uvijek je fokusiran na rad", kazao je Baždarević.

"On je lider, ali ne lider koji mnogo priča. Više će mi pokazati svojim ponašanjem na terenu, svojom igrom. Kada sam preuzeo reprezentaciju oslonio sam se na njega jer je uvijek daje sve od sebe u dresu Bosne. Ponekad je bio povrijeđen u važnim momentima, ali kada je bio tu bio je za primjer. Znam ga otkako je bio dijete, imali smo istog trenera u klubu. Umalo je došao u Sochaux kada je imao 17 godina, ali je transfer propao. Dosta je međusobnog poštovanja između nas. U Bosni, on je ikona, skoro koliko i ja (smijeh)", dodao je bivši selektor Zmajeva.

Također, otkrio je i šta se zaista dešavalo pred pred utakmicu za SP 2018. kada je naš nacionalni tim igrao protiv Belgije.

“On je neko ko nikad ne paniči. Kada je bio na klupi tokom utakmica u reprezentaciji nikad nije bio pod stresom. Uvijek mi je govorio: ‘Treneru bolji smo, ne brini’. Bio je miran i spokojan i uvijek nasmijan. Na dan kad smo igrali protiv Belgije znao sam da trebamo odigrati veliku utakmicu, pitao me zašto sam pod stresom, odgovorio sam mu kako igramo protiv Belgije, jačeg tima od nas, a on mi je rekao: 'Boli nas briga, pobijedit ćemo ih'. Na kraju me nasmijao i tada sam rekao da je imao pravo. Svoj optimizam na ostale prenosi ponašanjem", zaključio je Baždarević.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti