20. 02. 2018 - 08:43
Pep vidno nervozan progovorio o incidentu u tunelu: Rekao sam...
907
Shares
Pep vidno nervozan progovorio o incidentu u tunelu: Rekao sam mu da ostane na svom mjestu...

OČEKUJE GA KAZNA ENGLESKOG SAVEZA

Pep vidno nervozan progovorio o incidentu u tunelu: Rekao sam mu da ostane na svom mjestu...

20. 02. 2018 - 08:43
0
Shares

Manchester City je šokantno izbačen iz FA kupa i to od trećeligaša. Guardiolinu momčad je s 1:0 pred svojim navijačima pobijedio Wigan, a osim poraza, neće se po dobrome pamtiti ni događaji koji su uslijedili nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Istina, problema je već bilo na kraju prvog poluvremena kada je Pep Guardiola ljutit zbog isključenja Delpha u tunelu stadiona pokušao se obračunati s domaćim trenerom Paulom Cookom, ali je na vrijeme u tome spriječen. Ipak, na snimku se vidjelo da je određenog fizičkog kontakta bilo, mada to negira Guardiola.

"Ne, ništa se nije desilo... Samo sam mu rekao da ostane na svom mjestu, to je sve. Ako me želite pitati o fudbalu, pitajte me, a u tunelu se ništa nije desilo između mene i mog kolege. Ništa", poručio je vidno nervozni španski stručnjak.

U glavnoj je ulozi bio Sergio Agüero koji se sukobio je jednim od domaćih navijača. Navijači Wigana su veliku pobjedu svoje ekipe proslavili masovnim utrčavanjem na teren nakon utakmice, a jedan od njih se izdvojio iz mase i došao je do Agüera. Očigledno ga je isprovocirao jer je Argentinac ljutito reagirao i snažno ga je odgurnuo. Odmah ga je zadržao Wiganov branič Cheyenne Dunkley, iako je Agüero krenuo prema navijaču. Između njih je stao još jedan navijač, a i neko od saigrača je uspio povući Agüera i zaustaviti ga da izazove još veći sukob. Na kraju je više ljudi razdvajalo 'usijano' dvojac koji se derao jedan na drugoga. 

Kazne će sigurno biti drastične. Wigan će biti teško kažnjen zbog utrčavanja gledatelja na teren, a za ponašanje kakvo je demonstrirao Agüero u engleskom nogometu se dobiva najmanje pet utakmica kazne. Također, vrlo je moguće da i Pep Guardiola zaradi suspenziju... U narednim danima očekuje se rasplet, City čeka finale Liga kupa s Arsenalom u nedjelju na "Wembelyju", a potom četiri dana kasnije ponovo derbi s Topnicima u prvenstvu na "Emiratesu".

Učitaj još novosti