17. 02. 2018 - 09:18
Novo iznenađenje u hokeju: Češka srušila favorizovanu Kanadu
907
Shares
Novo iznenađenje u hokeju: Češka srušila favorizovanu Kanadu

ZOI - HOKEJ NA LEDU

Novo iznenađenje u hokeju: Češka srušila favorizovanu Kanadu

17. 02. 2018 - 09:18
0
Shares

U jedinoj današnjoj hokejaškoj utakmici na Zimskim olimpijskom igrama koja se igrala u noćnom terminu vidjeli smo novo iznenađenje. Reprezentacija Češke nakon izvođenja kaznenih udaraca slavila je nad favorizovanom Kanadom 3:2 i tako uoči zadnjeg kola preuzela vrh grupe A.

Kanađani su strašno ušli u turnir i već u prvoj utakmici razbili Švicarsku s 5:1, ali protiv Čeha nisu blistali. Istina, poveli su već u drugoj minuti susreta kada je Raymond realizirao prvog igrača više za svoju ekipu jer je Čeh Kubalik isključen već nakon 42 sekunde, ali isti se igrač pet minuta kasnije iskupio i poravnao za Češku.

Ipak, ni taj se rezultat nije dugo održao na semaforu jer već u 14. minuti Kanada je opet povela preko Bourquea kojem je asistirao bivši igrač Medveščaka, Gilbert Brule. Odmah na startu, tačnije u 25. sekundi druge trećine Češka preko Jordana opet izjednačava rezultat koji se zadržao na semaforu sve do kraja produžetaka.

Pobjednik se tako odlučivao raspucavanjem penala, a Česi su tu bili uspješniji i dva puta pogodili preko Koukala i Kovara, dok je od pet pokušaja za Kanadu bio precizan samo Wolski. Ovo je super važna pobjeda za Češku koja sada pobjedom nad Švicarcima u zadnjem kolu može potvrditi direktan plasman u četvrtfinale dok Kanada mora loviti što veću pobjedu nad Korejom kako bi eventalno mogla biti najbolja druga i također odmah izboriti put među osam. 

 

Učitaj još novosti