17. 02. 2018 - 08:26
Senzacija: Snowborderka s posuđenim skijama okušala se u Super...
907
Shares
Senzacija: Snowborderka s posuđenim skijama okušala se u Super G i iznenadila apsolutno sve

ZOI

Senzacija: Snowborderka s posuđenim skijama okušala se u Super G i iznenadila apsolutno sve

17. 02. 2018 - 08:26
0
Shares

Skijašica Ester Ledecka priredila je jednu od najvećih senzacija u historiji zimskih olimpijskih igara. Definitivno, postala je najveća priča ovih igara.

22-godišnja Čehinja koja je bila totalni autsajder u alpskom skijanju, disciplina Super G. A na kraju je osvojila zlato sa stotinkom prednosti ispred olimpijske pobjednice iz Sočija u istoj disciplini, Austrijanke Anne Veith. Bronzana je bila Tina Weirather iz Lihtenštajna (+0.11). 

Nevjerovatno zvuči da nikada u karijeri Ester nije bila niti blizu podija. Što je još nevjerojatnije, ona je zapravo svjetska prvakinja u snowboardu i u toj će disciplini loviti zlato na ovim igrama. Ako uspije, bit će to najveća priča ne samo ovih Igara.

57

Za bajku češke skijašice/snowboarderice zaslužna je i Amerikanka Mikaela Schiffrin - ona joj je, naime, posudila skije za spust! Priča je toliko nevjerovatna da su mnogobrojne svjetske stanice, među njima i ugledni NBC, već proglasili Veith kao olimpijsku pobjednicu u spustu. Toliko je nemoguće bilo da 22-godišnja djevojka iz Češke, koja u alpskom skijanju nastupa onako, za svoj gušt, osvoji medalju, a kamoli zlato. 

"Zaista ne znam šta se dogodilo. Ne mogu vjerovati. Cijelo vrijeme gledam da mi dođu ljudi iz organizacije i kažu da su zamijenili moje vrijeme za neku drugu skijašicu, ali oni ne dolaze. Mama i ja gledale smo se u cilju. Čekaj malo, je li ovo moguće?!", rekla je Ledecka. 

Ledecka je trenutno 43. u Svjetskom kupu u Super G-ju i nikada nije bila bolje plasirana od 19. mjesta u trkama u ovoj disciplini. Najbolji rezultat u alpskom skijanju bilo joj je sedmo mjesto. Ipak, za sve postoji prvi put...

Učitaj još novosti