14. 02. 2018 - 17:56
Pred nastavak takmičenja: Pirotehnika brine N/FS BiH
907
Shares
Pred nastavak takmičenja: Pirotehnika brine N/FS BiH

UPOZORENJE KLUBOVIMA

Pred nastavak takmičenja: Pirotehnika brine N/FS BiH

14. 02. 2018 - 17:56
0
Shares

Iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH upozorili su predstavnike klubova da ukoliko na utakmicama u proljetnom dijelu BH. Telekom Premijer lige ponovo dođe do masovne upotrebe pirotehnike, biće poduzete odgovarajuće disciplinske procedure koje uključuju i zatvaranje navijačkih tribina.

Zabrinutost povećanom upotrebom pirotehnike od strane navijača bila je glavna tema seminaru održanog u Trening kampu u Zenici. U organizaciji Komiteta za bezbjednost N/FS BiH oficiri za bezbjednost i oficiri za vezu sa navijačima razgovarali su o prevencija mogućih problema u bezbjedonosnoj organizaciji utakmica. Klubovima je podijeljena stručna UEFA studija u kojoj su razmotreni zdravstveni i sigurnosni rizici upotrebe pirotehničkih sredstava.

"Klubovi imaju obavezu da sa rezultatima studije upoznaju svoje navijače, te im još jednom skrenu pažnju na štetne posljedice koje može izazvati upotreba pirotehnike, koja su ipak u kategoriji eksplozivnih sredstava. Ukoliko u proljetnom dijelu prvenstva ponovo dođe do masovne upotrebe pirotehnike, uslijudiće oštre sankcije", saopšteno je iz N/FS BiH

Naglašeno je da upotreba pirotehničkih sredstava spada u nultu fazu tolerancije, te je u tom smislu apelovano i na podrška medija kako bi se promovisala svijest o štetnim posljedicama upotrebe pirotehnike na stadionima.

Učitaj još novosti