05. 02. 2018 - 16:44
Brojke do 26. rođendana: Neymar na tragu da bude veći od...
907
Shares
Brojke do 26. rođendana: Neymar na tragu da bude veći od Cristijana, Messi nedodirljiv za sva vremena

TROJICA NAJBOLJIH U OVOM TRENUTKU

Brojke do 26. rođendana: Neymar na tragu da bude veći od Cristijana, Messi nedodirljiv za sva vremena

05. 02. 2018 - 16:44
0
Shares

Na današnji dan, 5. feburara, dvojica ponajboljih nogometaša svijeta Neymar i Cristiano Ronaldo slave svoj dan rođenja, uz "malu" razliku u godinama. Brazilac je navršio 26 godina, portugalski reprezentativac 33, a po mnogima najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi napunit će 31. godinu nadolazećeg ljeta.

Riječ je o trojici najboljih nogometaša svijeta u ovom trenutku. Cristiano Ronaldo i Messi već godinama bore bitku tko je najbolji individualac svijeta, dok Neymar čeka svoju priliku da izađe iz sjene i da mu se priznaju njegova nevjerovatna dostignuća.

Da je na dobrom putu da naslijedi dvojicu starijih kolega govori statistika. Jedan korisnik društvene mreže Reddit napravio je analizu njihove statistike u trenutku kada su napunili 26 godina. Zanimljivo, Neymar je uspješniji od Cristiana Ronalda prema individualnoj statistici, dok je Lionel Messi daleko ispred obojice.

U trenutku kada je Cristiano Ronaldo napunio 26 godina, u karijeri je upisao 471 službeni nastup, 213 pogodaka, 89 asistencija i direktno je bio uključen u 302 pogotka. Pritom je osvojio po jednu Zlatnu loptu i Zlatnu kopačku.

Messi je do tad upisao 461 nastup, 348 pogodaka, 138 asistencija, te je direktno bio involviran u 486 pogodaka. Osvojio je pritom četiri Zlatne lopte i tri zlatne kopačke.

Neymar u ovom trenutku ima najviše utakmica (520), 321 pogodak, 171 asistenciju, te je u 492 navrata bio involviran u postizanju pogotka. No, za razliku od Cristiana i Messija još nije osvojio nijednu individualnu nagradu, no to je zato što živi u "pogrešnom vremenu", piše Gol.hr.

Kako bi izašao iz Messijeve sjene, Neymar je prošlog ljeta napustio Barcelonu i potpisao za PSG, s kojim će pokušati nastaviti osvajati natjecanja koja je do sada osvajao uz bok Messija.

Osvojio je dvije La Lige, Ligu prvaka, FIFA-ino Klupsko svjetsko prvenstvo, nekoliko domaćih kupova u Španiji i Copu Libertadores na klupskoj razini, dok je s Brazilom uzeo olimpijsko zlato 2016. godine, te Kup konfederacija.

Osim toga, on će za dvije, tri godine prestići i legendarnog Pelea kao najbolji strijelac u historiji brazilske reprezentacije (77-53).

Ova godina, 2018., velika je prilika za Neymara da izađe iz sjene Cristiana i Messija. Prva prilika dolazi već za 10-ak dana u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u kojoj njegov PSG igra protiv Real Madrida Cristiana Ronalda. Kada bi kojim slučajem osvojio Ligu prvaka i napravio dobar rezultat s Brazilom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Neymar bi bio veliki favorit za osvajanje svoje prve Zlatne lopte!

Spomenimo i da bi Neymar u budućnosti mogao prijeći u redove Real Madrida s kojim ga se najviše povezuje. Za Brazilca se vjeruje da je nasljednik Cristiana Ronalda, koji bi nastavio voditi Real prema novim trofejima.

Učitaj još novosti