03. 02. 2018 - 11:23
Reprezentativci se pridružili Bordo klubu u Antaliji, već...
907
Shares
Reprezentativci se pridružili Bordo klubu u Antaliji, već sutra nova izuzetno jaka provjera

TIM S KOŠEVA PROTIV MARIUPOLA

Reprezentativci se pridružili Bordo klubu u Antaliji, već sutra nova izuzetno jaka provjera

03. 02. 2018 - 11:23
0
Shares

Fudbalere Sarajeva sutra očekuje treća prijateljska utakmica u Turskoj. Prvotimci će nakon utakmica protiv Qarabaga (2:0) i Kubana iz Krasnodara (3:2) biti FC Mariupol.

Ovaj rival nije nepoznanica Bordo klubu, obzirom da je Sarajevo na prošlim zimskim pripremama u Antaliji minimalno poraženo od trenutno šeste ekipe u Ukrajini.

Utakmica je na rasporedu u 15 sati, odnosno u 17 sati po lokalnom vremenu.

Naši A reprezentativci, Mersudin Ahmetović, Almir Bekić i Elvis Sarić, priključili su se ostatku prvog tima Sarajeva na zimskim pripremama u Antaliji. Fudbaleri Bordo kluba su, podsjećamo, boravili u proteklim danima na američkoj turneji, gdje su odigrali prijateljske utakmice u dresu reprezentacije BiH.

Bosna i Hercegovina je u prvom susretu remizirala s Amerikom, a od prve minute nastupili su Ahmetović, Bekić i Sarić. Bekić je na terenu proveo svih 90. minuta, dok je Sarić igrao do 80. minute, a Ahmetović je nastupio u prvom poluvremenu.

Drugi susret donio je poraz od Meksika (0:1), a ponovo su se poemnuta tri prvotimca našli u početnom sastavu. Na susretu protiv Meksika, Bekić je igrao od 83. minute kada je i isključen, dok su Sarić i Ahmetović igru napustili u 75. odnosno 73. minuti.

Oni su već odradili današnji jutarnji trening s ostatkom ekipe, te će konkurisati za sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv ukrajinskog kluba FC Mariupol.

Učitaj još novosti