02. 02. 2018 - 18:42
Evra oduševio javnost: Umrla je majka mog saigrača, a ona je i...
907
Shares
Evra oduševio javnost: Umrla je majka mog saigrača, a ona je i meni bila mama...

OTIŠAO U KOREJU

Evra oduševio javnost: Umrla je majka mog saigrača, a ona je i meni bila mama...

02. 02. 2018 - 18:42
0
Shares

Patrice Evra rasplakao je mnoge od 3,7 miliona pratitelja na Instagramu sa zadnjom objavom.

Globalno poznati i omiljeni veseljak na putovanje u Koreju otišao je najtužnijim povodom. Ji-sung Parku, njegovom vršnjaku i bivšem saigraču iz Manchester Uniteda, umrla je majka.

Ali, ovo je i lično za francuskog nogometaša ogroman gubitak. Naime, majka njegovog bivšeg saigrača i prijatelja, bila je, kako Evra sam kaže, "istovremeno i moja mama".

Uz fotografiju njenog ukrašenog odra napisao je: "Tužne vijesti iz Koreje, gdje sam došao biti uz mog brata Park Ji-sunga. Umrla je njegova majka, koja je bila i moja mama. Uvijek vesela i nasmijana, toliko me puta nahranila u Manchesteru. Volim te mama i molim za tebe."

Na ovu Evrinu objavu oduševljeno i dirnuto reagiralo je na desetke hiljada njegovih sljedbenika.

Kasnije je dodao: "Uvijek sam uživao u korejskoj hrani, ali najviše u onoj koju si ti pripremala. Mama, volim te. Već nam nedostaješ. Vrlo sam sretan što sam ovdje da podržim tvog sina i muža. Hvala Bogu što mi je omogućio da budem ovdje".

Evra i Park zbližili su se kada su zajedno igrali za United između 2006. i 2012. godine i brzo su postali najbolji prijatelji, prije nego što su obojica postali Unitedove legende. 

Koreancu je u posjete u Englesku često dolazila majka, koja se po veseloj naravi očito našla na istoj valnoj duljini s Francuzom.

 

Učitaj još novosti