29. 01. 2018 - 12:59
Legende kluba odgovorile Delijama: "BEZ HRVATA I MUSLIMANA NE...
907
Shares
Legende kluba odgovorile Delijama:

Legende kluba odgovorile Delijama: "BEZ HRVATA I MUSLIMANA NE BI BILO ZVEZDE"

29. 01. 2018 - 12:59
0
Shares

Alen Omić, Bošnjak rođen u Tuzli, potpisao je za košarkašku momčad Crvene Zvezde, što je izazvalo ogorčenje Delija.

"Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija!" poručili su velikim transparentom na utakmici Eurolige protiv Olympiakosa u Beogradu, a zatim su podigli i drugu poruku: "Hvala upravi za radost i titule. Dok igra tko ne treba, na nas ne računajte!"

Na dan utakmice navijači Zvezde koji u klubu ne žele Albance, Hrvate i Muslimane Bošnjake, objavili su otvoreno pismo u kojem su otkrili da ih je predsjednik kluba zvao na sastanak i pitao za mišljenje oko Omićeva angažmana, piše index.hr

"Dali smo svoje mišljenje i zamolili da se takav potez ne povlači, jer predsjednik i uprava znaju stavove naše grupe. Što se desilo u naredna dva dana, nitko ne zna, ali on se dovodi kao novi igrač Zvezde. Za Delije je takav čin neprihvatljiv i od ove utakmice ćemo bojkotirati tako što nećemo dolaziti sve dok je taj košarkaš u klubu."

Na ovi su reagirali Zvezdine legende, zaslužne za najveće uspjehe u historiji kluba.

Vladimir Cvetković bio je generalni tajnik Zvezde u vrijeme kada je njen nogometni klub vladao Jugoslavijom, Europom i svijetom i podsjetio:

"Mnogi igrači iz Hrvatske i Bosne igrali su u košarkaškom klubu Crvena zvezda ranije, a da ne govorim koliko ih je bilo u fudbalskom klubu. Sjetite se samo jedne od najljepših akcija u historiji Zvezde, u prvoj utakmici polufinala Kupa europskih prvaka protiv Bayerna u Munchenu, kad smo pobijedili 2:1. Belodedić je uzeo loptu i dodao Hrvatu Prosinečkom, koji je proigrao Srbina Binića, ovaj je centrirao, a Makedonac Pančev dao gol.

Navijači ne bi trebali koristiti sport za izljeve bijesa i mržnje. Nije ni sportski, ni zvezdaški, a posebno nije ljudski", poručio je Cvetković u izjavi za Informer.

Ljupko Petrović, trener koji je Zvezdu vodio do europskog naslova, inače Srbin iz Hrvatske, slaže se s Cvetkovićem:

"Ranije je u Zvezdi bilo bitno samo zna li netko igrati ili ne. Nama su u momčadi bili Savićević, Šabanadžović, Prosinečki, Belodedić i nitko nije postavljao pitanje odakle je tko. Sada je sve mnogo drukčije zbog rata. Umjesto da idemo ka pomirenju, gajimo mržnju."

Učitaj još novosti