24. 01. 2018 - 18:03
Slovenija ipak ide kući: Poklekli su u nevjerovatnom finišu sa...
907
Shares
Slovenija ipak ide kući: Poklekli su u nevjerovatnom finišu sa Češkom

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

Slovenija ipak ide kući: Poklekli su u nevjerovatnom finišu sa Češkom

24. 01. 2018 - 18:03
0
Shares

Slovenija ipak nije uspjela. Uoči današnje utakmice protiv Češke trebala joj je pobjeda kako bi eventualnim remijem Njemačke i Španije u večernjem terminu prošla u polufinale.

Ipak, Slovenci su odigrali samo 26:26 sa Česima i obje selekcije su izgubile sve šanse za prolazak u polufinale. Slovenci su bili veliki favoriti, ali Česi su diktirali tempo igre u prvom dijelu.

Tako su u 11. minuti imali 8:4, dok je briljirao sjajni golman Tomas Mrkva. Uspjeli su Slovenci do poluvremena spustiti na samo gol zaostatka, ali su u nastavku opet potonuli na minus četiri.

Pravu dramu gledali smo u finišu susreta, a Vujovićeva selekcija je u 55. minuti čak vodila sa 25:23. Činilo se da će Slovenci rutinski privesti meč kraju, ali su uporni Česi izborili remi.

U finišu su obje selekcije mogle do veoma bitne pobjede, ali ostalo je 26:26. U zadnjoj sekundi Marguč pod prekršajem promašuje gol. Slovenci traže sedmerac, ali suci im odgovaraju da su poštivali prednost. I tu je bio kraj svim nadanjima.

Igrač susreta bio je nevjerovatni Mrkva s 18 odbrana (42%), dok je Ondrej Zdrahala zabio devet golova čime je izbio na prvo mjesto liste strijelaca EP-a.

Kod Slovenije su Marguč, Kavtičnik i Zarabec postigli po pet golova.

Učitaj još novosti